UP Bölge Hapishanesindeki çocuk köşesi, mahkumların çocukları için öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor

ManK

New member
AGRA:mahalle hapishanesi burada, kadın mahkumların çocuklarını “zihinsel ve fiziksel” geleceğe hazırlamak için ders dışı etkinliklere güveniyor. Kurulumu bile var Çocuk köşe bölgesi Öğretmenlerin, sınıfta eğlenmeleri için çocuklarla birlikte carrom ve ludo gibi masa oyunları bile oynadığı sitede.
Bir ilçe cezaevi yetkilisine göre, cezaevinde 146 kadın mahkum var. 0-6 yaş arası altı çocuğu var. Bunlardan sadece üçü ilçe cezaevi binasındaki bölgede eğitim görüyor.
Ayrıca 18-21 yaş arası 41 gence okulun iki öğretmeni tarafından eğitim verilmektedir. İlköğretim Bölümü Yetkili, Agra’dan dedi.
“İlçe cezaevi binasında bulunan kreşte kadın mahpusların 3 çocuğu eğitim görüyor. Kadın mahpuslarla birlikte toplam 6 çocuk var. Çocuk Köşesi Bölgesi’nde bu çocukların eğitimi için İlköğretim Bölümü’nden 2 öğretmen görevlendirildi. ,” Agra Bölge Hapishanesi Müfettişi PD Salonia, PTI’ye söyledi.
“Bu bölgede çocuklar için oyuncaklar, karambol tahtası ve Kızma Birader oyunları, duvardaki resimler vb. Çocuklara meyve resimleri ve alfabe kullanılarak öğretiliyor” dedi.
Amaç, çocuklara alfabeyi, genel farkındalığı kullanarak eğitim vermek ve onları zihnen veya bedenen geleceğe hazırlamaktır” dedi.
Hapishanede öğretmen olan Ritu Garg, “Öğretmeyi etkileyici kılmak için müfredat etkinlikleri de yürütülüyor” dedi.