SMVD Gurukul Katra ‘Rashtriya Gurukul Sanghoshti’ Bengaluru’ya katılıyor

ManK

New member
KATRA: İcra Kurulu Başkanı, Tapınak Kurulu ile birlikte üç öğretim üyesi ile on öğrenci Anşul Gargo ve ilgili diğer yetkililer Shri Mata Vaishno Devi Tapınak İşareti 4-6 Kasım tarihleri arasında Bengaluru (Karnataka) Veda Vijnana Gurukulam’da düzenlenecek olan ‘Ulusal Gurukul Sempozyumu’na katıldı.
Seçkin devlet adamları ve ilerici uzmanlar Suresh Soni, Akhil Bharteeya Karyakarini Sadasya, RSS; Padamshree Prof. dr. İK Nagendra Rektör Yardımcısı, SVYASA Üniversitesi, Bengaluru Tippeswami, Başkan Janaseva Vishwastha Mandali; Profesör Doktor. Yeni Delhi Merkez Sanskrit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Shrinivasa Varkhedi ve İcra Kurulu Başkanı Anshul Garg, sempozyumun açılış oturumuna/gününe katıldı.
Modern zamanlarda Gurukul eğitimi hakkında fikir alışverişinde bulunmayı ve diyalog kurmayı hedefleyen sempozyuma, sadece Hindistan’dan değil, İrlanda, Kuveyt, Endonezya, Vietnam ve Nepal gibi dünyanın dört bir yanından 250’den fazla Gurukul’dan öğrenci ve öğretmen katılıyor. alaka düzeyi, kamuoyu algısı ve karşı karşıya olduğu mevcut zorluklar.
Açılış oturumundaki konuşmacılar, öğretim tekniklerindeki hızlı yeniliklerle bütünleştirilerek ‘Gurukuls’ta sistematik bir öğretim yöntemi sağlamak açısından eğitim bağlamının öğelerini tanımlamaya ve proaktif planlamaya özellikle vurgu yaptılar, mevcut sisteme genel bakış önerilen iyileştirmeler
SMVD Gurukul hakkında kısa bir belgeselin sunumundan sonra toplantıya hitap eden İcra Kurulu Başkanı Tapınak Kurulu Garg şunları söyledi: Swami Vishveshvaranand Giriji Maharaj, SMVDSB Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı, Gurukul sadece bölgesel düzeyde bir isim kazanmakla kalmadı, aynı zamanda ulusal düzeyde de değerini kanıtladı.
SMVD Gurukul, kuruluşundan bu yana Gurukul’un doğuşunu ve başarısını sergileyen bir sergi standı da kurdu. SMVD Gurukul öğrencileri tarafından Sanskritçe Sarswati Vandna ve Bhajans’ı içeren etkileyici bir müzik sunumu seyircilerden büyük beğeni ve tekrar tekrar alkış aldı.