Sania Mirza gelecek ay Dubai Tenis Şampiyonasından emekli olacak | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Eski çiftler 1 numarası Sania Mirza, profesyonel tenisten emekli olma planlarını doğruladı Dubai tenis şampiyonası19 Şubat’ta başlayan bir WTA 1000 etkinliği.
36 yaşındaki Mirza, başlangıçta geçen sezonun sonunda raketini asmayı planlamıştı, ancak dirseğindeki sakatlık onu rekabet dışı bıraktı. ABD açık ve onu 2022’yi Ağustos gibi erken bir tarihte bitirmeye zorladı.
Üçü çiftlerde ve üçü karışık çiftlerde olmak üzere altı kez ana şampiyon olan Mirza, bu ayki Avustralya Açık’ta Kazakistan ile birlikte yarışmak için kaydoldu. Anna Danielina.
On yıldan fazla bir süredir Dubai’de yaşayan Hintli tenis yıldızı, daha sonra uzun yıllardır büyük hayran kitlesi için yarıştığı Emirates’teki spora veda etmek isteyecek.
Mirza, uzun süredir devam eden bir baldır sorunuyla mücadele ediyor, ancak bunun onu rekabet alanına veda etmekten alıkoymayacağını umuyor.
“Hemen sonra dururdum WTA Finaliçünkü WTA Finallerine gidecektik ama ABD Açık’tan hemen önce dirseğimdeki tendonumu yırttım, bu yüzden tüm engelleri kaldırmak zorunda kaldım,” dedi.
“Dürüst olmak gerekirse, ben olduğum kişi olarak, işleri kendi şartlarıma göre yapmayı seviyorum. Bu yüzden sakatlanmak zorunda kalmak istemiyorum. Bu yüzden antrenman yapıyorum. Plan, Dubai’de emekli olmayı denemek. Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası sırasında” diye ekledi.
Curly Tales Middle East ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Sania, neden şu an doğru zaman olduğunu düşündüğünü açıkladı.
“36 yaşındayım ve dürüst olmak gerekirse vücudum yorgun, bunun ana nedeni bu. Ve artık kafamın duygusal olarak bu kadar fazla zorlama kapasitesi yok. 2003’te profesyonel oldum. Önceliklerim değişti ve şimdi benim Kızılderili, önceliğim her gün vücudumun sınırlarını zorlamak değil” dedi.
4 yaşındaki İzhaan’ın annesi Mirza, yakın zamanda Dubai’de halihazırda üç yerde faaliyet gösteren bir tenis akademisi kurdu ve önümüzdeki haftalarda iki mahalleye daha girmeyi planlıyor.
Teklerde dünya 27 numarasına kadar yükselen Sania, “Tenisi yaymaya ve insanların evlerine getirmeye çalışıyoruz ve gerçekten planımız bu” dedi.
“Paranız varsa, altyapınız varsa, her şeyiniz varsa ama oyuncularınız yoksa neden BAE’den oyuncu getirmiyoruz? Bir yerde bir sorun var, bu yüzden sorunu çözmemiz gerekiyor. ne olursa olsun, ve çözümün parçası olmaya çalışın.
Yaşadığım yerlerdeki deneyimlerimi paylaşmak benim için önemli, bu yüzden Haydarabad’da bir deneyimim var. [since 2013] ve biri Dubai’de,” diye bitirdi.