Nagpur’daki Sanskrit mimarlık araştırmacılarına göre Joshimath için tek seçenek göç | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod


NAGPUR: Bilgi zenginliğinin sergilenmesi Sanskritçe matematikten siyasete, tarımdan fiziğe kadar çeşitli alanlarda geniş kitlelerin ilgisini çekmektedir. Smriti Mandir öğrenci konferansının yapıldığı Reshimbagh’ta Samskrita Bharati 27 Ocak’tan beri devam ediyor.
Burada ayrıca şehir planlaması, ev mimarisi ve kale mühendisliği üzerine özel bir bölüm göreceksiniz. Ujjain’in Maharishi Panini Sanskritçe Vedic Vishwavidyalaya (MPSVV) uzmanları, Samarangana’nın bu değerli bilgisini paylaştı. SutradharaBhopal şehrini kuran Raja Bhoj tarafından yazılmış bir 11. yüzyıl kitabı.
TOI tarafından eski literatürlerinin Uttarkand’daki Joshimath krizine bir çözüm sunup sunmadığı sorulduğunda, nüfus göçünün kalan tek seçenek olduğunu söylediler.
“Vishwa Karma Vastu Shastra kitabı, uzak dağlık bölgelerdeki Daivata Durga’dan bahsediyor. Bu tür alanlarda mimarların arazi yüzeyinde çalışması gerektiği yazıyor. Maalesef tüneller ve yollar yaparak toprağın altından çalışıyoruz. Bu nedenle Joshimath gibi yerler büyük bir trajedinin üzerinde oturuyor” dedi Munish Kumar MishraMPSVV sergisinin küratörü.
“Nesillerdir orada yaşayanlar için bu acı verici olmalı. Ancak daha güvenli yerlere göç etmek onlar için tek seçenek. Modern teknoloji bile gelecekte aynı şeyi önerecek” dedi Mishra.
Yogesh Kumarsergide Mishra’ya eşlik eden sanatçı, Kral Bhoj’un 11. yüzyılda 1 BHK, 2BHK ve 3BHK evleri hakkında nasıl yazdığını anlattı.
Sergide, 14. yüzyıl Sanskritçe yazıtlarında yazılan elektrik hücresi kavramını paylaşan ünlü bilgin PP Holey tarafından yönetilen bir bölüm var. “Bu formülleri kullanarak laboratuvarlarda güç hücreleri yaptık ve burada sergileniyorlar” dedi. “Sanskrit yazıtlarında, güneş enerjisi ve hidroelektrik de dahil olmak üzere çevre dostu elektrik üretmenin 32 yolunu bulacaksınız. Kanıta dayalı bilimsel bir sonuç sağlamak için bu konular üzerinde çalışıyoruz” dedi.
26 Ocak’ta Belediye Komiseri Radhakrishnan B bu serginin açılışını yaptı. Sergi Pazar günü açık kalacak. Giriş herkes için ücretsizdir.
bu arada bir güzel Shobha Yatra öğrenci konferansının bir parçası olarak Cumartesi akşamı Reshimbagh’tan Mahal’a götürüldü ve Reshimbagh’a geri döndü. Akşam Sanskrit dilinde, çok iletişimsel ve Sanskrit olmayan insanlar için bile anlaşılması kolay bir oyun oynandı.
BAZI İLGİNÇ SERGİLER
Tarım: King, çiftçilere kuraklık, borç affı veya borç durumlarında nasıl yardım etmelidir?
Pandemi: Pandemi ve afet durumları idare tarafından nasıl yönetilmelidir?
Yolsuzluk: 40 Yolsuzluk Türü ve Her Yolsuzluk Türünün Nasıl Durdurulacağı
Güzellik: Altı ay süren tamamen doğal bir saç rengi olan Keshranjani
Sağlık: Estetik cerrahi, böbrek taşı alınması, nabız ölçümü,
Su: Yağmur yağdırma sanatı, toprak tipine göre ideal yağış, yeraltı suyunu keşfedin