Kipruto ve Kebede Tokyo Maratonunu kazandı, Kipchoge ise pek başarılı olamadı

QasiM

Global Mod
Global Mod
Sutume Asefa Kebede, Tokyo Maratonu'nun bitiş çizgisini geçiyor.
| fotoğraf: AP

2021'de Tokyo'da kazandığı zaferin ardından mevcut parkur rekorunun sahibi olan Kipchoge, yirminci kilometreden önce yarışın ön tarafıyla teması kaybetmeye başladı ve sonunda dört dakikadan fazla bir süre geride (2:06:50) onuncu oldu.

“İşte böyle. Her gün aydınlanmıyor” dedi 39 yaşındaki Kipchpoge. İki kez Olimpiyat şampiyonu olan oyuncu, sorunun nedenini belirtmeden, “Yarışın yarısına doğru bir şey oldu” diye ekledi. Kipchoge, “Şimdi iyileşmek ve (Olimpiyatlar için) antrenmanlara başlamak için evime uçacağım” dedi.

Kenyalı Benson Kipruto, Tokyo Maratonu'nun bitiş çizgisini geçiyor.

Kipruto, Boston 2021 ve Chicago 2022'deki zaferleri takip etti. 32 yaşındaki dayanıklılık sporcusu, başarı koleksiyonunda 2021 Prag Maratonu'nda da birinciliğe sahip. Japonya'da kişisel rekorunu neredeyse iki dakika geliştirdi. . “Performanstan mutluyum ve Olimpiyatlara hazır olduğumu düşünüyorum. Ben temsil etmek isterim ama aday gösterilme sendikamıza bağlı. Ama ben hazırım” dedi Kipruto.

Tokyo Maratonu

Erkekler: 1. Kipruto 2:02:16, 2. Kiplagat 2:02:55, 3. Ngetich (tüm Kenya) 2:04:18
Kadınlar: 1. Kebede (Et.) 2:15:55, 2. Wanjiru (Kenya) 2:16:14, 3. Beris (Et.) 2:16:58