Kerala, öğrencileri vücut utandırma konusunda bilinçlendirecek

ManK

New member
Thiruvananthapuram: De Kerala hükümeti karşı öğrencilerde farkındalık yaratacak. vücut utandırma ve bunu eğitim müfredatının bir parçası yapmayı düşünecek, Eyalet Genel Eğitim Bakanı V Sivankutty dedi Pazar. Bakan, vücudu utandırmanın iğrenç bir davranış olduğunu ve akıl sağlığını kaybeden ve buna kurban giden birçok kişi olduğunu söyledi.
Bir Facebook gönderisinde Sivankutty, birinin fotoğrafına yorum yaptığını ve ondan karnını küçültmesini istediğini söyledi.
“Vücut utandırmanın korkunç bir eylem olduğunu söylemiştim. Açıklaması ne olursa olsun, vücut utandırma ifadeleri en kötüsü. Sevgiyle söyleniyor. Bu, toplumumuzda birçok düzeyde oluyor. vücut utandırma kurbanı,” dedi Sivankutty.
Rengi nedeniyle ayrımcılığa uğrayan lise öğrencisi bir arkadaşının erkek kardeşinin tecrübesini paylaştı. Çocuk daha sonra öğretmenlere şikayet etti ve diğer öğrenciler ona sırt çevirdi. Bakan, çocuğun okul değiştirmek zorunda kaldığını ve çok fazla travma geçirdiğini söyledi.
Bakan, “Tekrar ediyorum, vücut utandırmaya son vermeliyiz. Modern insanlar olalım” dedi.
“Böyle bir farkındalığın nasıl eğitim müfredatının bir parçası haline gelebileceğini tartışalım. Öğretmen eğitimi programlar,” dedi Sivankutty.
Bakan, Facebook paylaşımında ayrımcılığa maruz kalan çocukla konuşacağını ve ailesinden kendisine güvenmelerini isteyeceğini söyledi. Önemli olanın renginin veya zenginliğinin değil, gönlü güzel olmak gibi ideallerin olduğunun altını çizdi.”