İsrail, Filistinlilerin yaşamaması gereken bir tampon bölgesi yaratıyor

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Gazze Şeridi 18'deki ateşkesin sonundan beri 18.

İsrail Savunma Bakanı Jisrael Kac daha önce askerlerin sınırsız bir süre Gazze, Lübnan ve Suriye'deki çok sayıda güvenlik bölgesinde kalacağını söyledi. Gelecekte İsrail, Gazze'ye insani malzeme arzını geri yüklemeyi planlıyor, ancak sadece “sivil şirketler” aracılığıyla terörist grup Hamas'ın eline geçmiyor. Hala bu Filistin topraklarının çoğunu kontrol ediyor.

Kac, “Geçmişten farklı olarak, (İsrail ordusu) temizlenmiş ve ele geçirilen alanlardan çekilmiyor.” Dedi. Ordu, “Lübnan ve Suriye'de olduğu gibi, Gazze'deki herhangi bir geçici veya kalıcı düzenlemede düşman ve (İsrail) belediyeler arasında bir tampon olarak güvenlik bölgelerinde kalacak” diye vurguladı.

Ona göre, hükümet her şeyden önce Hamas'ın hala Gazze'de tuttuğu kalan rehineleri serbest bırakmak için tüm çabaları yoğunlaştırmaya kararlı. Kac, “Hamas (rehineyi serbest bırakmayı) reddetmeye devam ederse, askeri operasyonlar genişletilecek ve bir sonraki aşamalara ilerleyecek.”

Ateşkes 19 Ocak'a kadar sürdü. Ordu daha sonra Gazze Bölgesi içinde geniş alanları işgal etmeye, yüz binlerce yerel halkın tahliyesini emretmeye ve onları Mısır ile kendi sınırları ve sınırları boyunca SO -adlandırılan tampon bölgesine dahil etmeye başladı.

Başbakan Benjamin Netanyahu'ya göre, asıl hedef Hamas'ın 59 yaşam ve ölü rehineye geri dönmesi için baskı yapmak. KAC ayrıca Çarşamba günü, ülkenin siyasi liderliğinin Mart ayının başından beri, özellikle Hamas üzerinde bir baskı aracı olarak devam eden insani yardımın ablukasını anladığını yineledi.

İsrail'in politikası “Hamas'ın nüfus üzerindeki kontrolünü zayıflatan insani yardımın durdurulması ve gelecekte sivil şirketler aracılığıyla dağıtım için altyapı (AID) oluşturulması” dedi. BM İnsani İşler Koordinasyonu Ofisi (OCHA) bu hafta Gazze Şeridi'ndeki durumun muhtemelen savaşın 18 ayının en kötüsü olduğunu söyledi.

Kac, İsrail Times'a (TOI) göre, “İfademde bahsettiğim gibi, İsrail'in politikası açık ve Gazze'ye hiçbir insani yardım almayacak.” Dedi. İsrail'in siviller aracılığıyla insani yardımın dağılımı için gelecekte bir altyapı yaratmayı planlamasından kısa bir süre önce, açık yasa koyucular tarafından derhal eleştiriye cevap verdi.

Kac, “Mevcut gerçeklikte hiç kimse Gazze'ye insani yardım almayacak ve kimse bunu yapmayacak.” Dedi. “Gelecek açısından, gelecekte Hamas'a (yardım etmek için) yapmamak için sivil toplumların kullanımı için bir mekanizmanın inşa edilmesi gerektiğini vurguladım.”

İsrail, Gazze Strip 2'ye tüm insani yardım malzemelerini kesintiye uğrattı.

Buna ek olarak, İsrail birlikleri Lübnan'ın güneyindeki beş stratejik pozisyondan çekmeyi reddediyor, aksi takdirde militan Hizbullah hareketiyle kırılgan ateşin ve Suriye diktatör Beşar Esad'ın devrilmesinden sonra Suriye'nin güneyinde tampon bölgesini işgal etti.

Hükümet, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'in güneyinde gerçekleştirildiği benzer terörist saldırının olması için bu bölgeler üzerinde kontrolü sürdürmeleri gerektiğini iddia ediyor.