Ipl 2023: Benim işim genç Kızılderilileri sadece daha iyi oyuncular değil, aynı zamanda daha iyi insanlar yapmak: DC Koçu Ricky Ponting | kriket habe

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Sağlam kriket oyuncularından iyi insanlar yaratmak isteyen Avustralyalı büyük Ricky Ponting, saha dışında disiplinli bir yaşamın disiplinli performans üretmenin anahtarı olduğunu söylüyor.
Ponting, IPL franchise’ı Delhi Capitals’ın bir promosyon etkinliği sırasında, “Ne kadar iyi olursanız, daha iyi bir oyuncu olmak kolaydır. Kişisel hayatınızı düzene sokmazsanız, sahada disiplinli bir oyuncu olmak gerçekten zordur,” dedi. Cuma günü burada.
1990’larda Avustralya kriket kuruluşuyla temasa geçen Ponting, genç Hintli oyuncuların IPL’de sadece bir iyi atış yaptıktan sonra bile ne kadar ilgi çekebileceğini anlıyor.
Ponting, bir antrenör olarak meselenin sadece siyah beyaz sonuçlara ulaşmak olmadığına inanıyor. Ayrıca büyük resme bakması gerekiyor.
Kısa ve öz bir şekilde, “Ülkemizde durumun buradakinden çok farklı olduğunu düşünüyorum ve IPL’nin amacı, pek çok genç oyuncunun hazır olmayabilecekleri bir fırsat yakaladığını görmenizdir,” dedi. yapabilirse.
Ponting, “Yani, kriket tarafına hazır olabilirler ama pek çok adam bununla gelenlere hazır değil. Kariyerime dönüp baktığımda, benim için de aynıydı,” dedi.
Ancak Hindistan’daki dikkat ölçeğinin, Down Under’dakine kıyasla çok daha büyük olduğu açıktır.
“Bazı genç Hintliler kadar dikkatlerin üzerimde olmadığını düşünüyorum. Sayıların çokluğu ve bunun gibi şeyler yüzünden, ama bence önemli olan, oyuncuların yaptıkları şey için ne kadar büyük olduğunu anlamalarını sağlamak. halkın gözünde yapıyoruz.
“Bazen kriket oynamak, takımınızı, ülkenizi temsil etmek istersiniz ve bazen büyük resmi görmezsiniz ve gerçek dünyada herkes sizi böyle görür.”
Ponting için amaç, genç tarafa hayatın ve genel olarak sporun daha büyük resmini göstermektir.
“Bu gençlerin çoğu için IPL gerçek dünya değil ve orada başka birçok şey oluyor ve bu üzerinde düşünülecek bir şey değil. Onları daha iyi oyuncular yapmak benim işim ama aynı zamanda onları daha iyi insanlar yapmak da benim işim. hem de ve bu daha büyük bir parçası.”
Hindistan için oynamak en iyisidir, ancak işinize odaklanın
Bir Dünya Kupası yılındaki IPL zorlu bir teklif olacak ve neredeyse beş yıldır Delhi Capitals’in baş antrenörlüğünü yapan Ponting, Hindistan için oynamak isteyen oyuncular arasında kalp kırıklığı gördü ve genç oyuncuların sadece odaklanması gerektiğine inanıyor. ellerinde ne var.
“İdeal olarak DC serisine dahil ettiğimiz herkes Hindistan için oynamak istiyor ve biz de onların olabileceklerinin en iyisi olma dürtüsüne ve tutkusuna sahip olmalarını istiyoruz ve bizim için her oynama şansı bulduklarında bizim için maçlar kazanıyorlar ve eğer Delhi için maçlar kazanırsanız, o Dünya Kupası takımının bir parçası olmak için kendinize en iyi şansı vermiş olursunuz,” dedi Ponting.
Ancak fikir, biraz zaman uzakta olan ulusal bir çağrı yerine oyunu düşünmektir.

AI kriket

“Gençlere vurgulamak istediğim bir şey var ki, eğer çok ileriye bakmaya başlarlarsa ve Dünya Kupalarını düşünmeye başlarlarsa… şimdiki zamana girmeli ve takım için üzerinize düşeni yapmalısınız. Bizi kazanın. Benim elimde yok. diğer seçimler (ulusal) benim elimde.”