IIT-Madras Pravartak Technologies, gelişmiş kuantum hesaplama kursları sunar

ManK

New member
CHENNAI: Hindistan Teknoloji Enstitüsü Madras (HTE-Madras) Çarşamba günü teknoloji inovasyon merkezini söyledi Pravartak Teknolojileri Vakıf iki haftalık bir toplantı düzenliyor. Sınıf Açık Gelişmiş Kuantum Hesaplama IBM QISKIT ile ilgili uygulamalı eğitim ile. Temel, sensörler, ağlar, aktüatörler ve kontrol sistemleri için merkezi olan bir bölüm 8 şirketidir.
Kuantum hesaplamadaki ileri düzey kurs, kuantum hesaplamanın temellerine aşina olan katılımcılara özel konuların tanıtılmasına odaklanacaktır. Ayrıca, IBM QISKIT’te bir programlama yöntemi olan QISKIT çalıştırma zamanını da sunar. Association for Computing Machinery (ACM) Hindistan ve Mphasis Center for Quantum Information, Communications and Computing (MCQuICC) ile ortaklaşa verilen kurs, 5-16 Aralık tarihleri arasında IIT-M kampüsünde verilecek. Kurs, iş ve devlet kuruluşlarından katılımcılara açıktır. Son kayıt tarihi 2 Aralık’tır.
Mphasis Kuantum Bilgi, İletişim ve Hesaplama Merkezi (MCQuICC), kuantum anahtar teslimi, kuantum rasgele sayı üretimi, kuantum dahil olmak üzere güvenli kuantum iletişiminde uygulamalar geliştirmek amacıyla kuantum teknolojisi alanında araştırma yapmak üzere IIT-M’de kurulmuştur. algılama ve metroloji.