ADELAIDE: Teminatsız Avustralya pacer Lance MorrisSezona yeni başlayan ve Sheffield Shield’de kalecinin önde gelen oyuncusu olarak, 9 Şubat’ta Nagpur’da Hindistan’a karşı yapılacak açılış testinde ilk maçına çıkmak için “en iyi şansa” sahip olduğuna inanıyor.
150mph’nin üzerindeki teslimatları alabilen 24 yaşındaki pacer, dört maçlık seçim çerçevesinin ilk iki testi için Avustralya’nın 18 kişilik kadrosuna dahil edildi. Border-Gavaskar serisi.
Fox Sports’a konuşan Batı Avustralyalı, “Mümkün olduğunca hazır olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.
Avustralya’nın en hızlı bowling oyuncusu Mitchell Starc serinin açılış Testi için müsait olmadığı için, Morris’in Baggy Green’i giyme şansı çok yüksek.
Morris, Starc’ın yedeğiydi ve Güney Afrika’ya karşı son galibiyetlerinde Avustralya’nın test ekibinin bir parçasıydı.
Morris, “Dürüst olmak gerekirse, muhtemelen orada oynamak için en iyi şansım bu. Bakalım ne olacak,” dedi.
“Kriket anlamında ilk denizaşırı turum, bu yüzden benim için büyük bir öğrenme deneyimi olacak. Çıkacağım için gerçekten heyecanlıyım.”
Perth’e yaklaşık üç saat uzaklıkta, Avustralya’nın batı kıyısındaki pitoresk Margaret Nehri bölgesindeki Dunsborough’dan gürültülü bir genç olan Morris, 2020’de birinci sınıf çıkışını yapacağı Batı Avustralya tarafından özel olarak seçildi.
İlk sezonunda beş maçtan 12 kaleyi aldı. Ardından, geçen yaz WA’nın kuraklığı kıran Shield şampiyonluk kampanyasının her maçını oynadı ve 20 kafa derisi aldı.
Morris, bu sezon şimdiye kadarki beş maç çetelesine 27 kaleyi ekledi.
Eski WA bowling koçu Matt Mason’ın yardımıyla bowling hareketini geliştiren Morris, daha önce hala hepsinde ustalaşması gerektiğini söylemişti.
Cricket.com.au’ya “Beni bir atıcı olarak görüyorlar ve muhtemelen Mitchell Starc gibi hızlı ve korkutucu bowling oynayan birinin yerine geçiyorum” dedi.
“Böyle söylediğimde kulağa komik geliyor çünkü dürüst olmak gerekirse aynı cümlede olduğumuza inanamıyorum.
“Ama oynayacağım rol bu (eğer Starc bir testi kaçırırsa), sanırım.
“Birkaç haftalık eğitim ve bunun bir gün olabileceğini bilerek mümkün olduğu kadar hazırlıklı kalmak garipti” diye ekledi.
Morris şu anda Big Bash Ligi’nde kırmızı ve beyaz top kriketini dengeleyen Perth Scorchers’ı temsil ediyor.
Şimdiye kadar üç maçta altı kaleyi alan Morris, “Elimden geldiğince yükleri sıkıştırmaya çalışıyor,” dedi.
“Oynadığımda, maçtan önce veya sonra dört over atacağım ve birkaçını zirveye çıkaracağım. Kenar çizgisindeysem, sayıların altında kaldığımdan emin olmak için ağlarda olacağım. kemerim” diye ekledi.