Hala bir mucizeye inanıyoruz. Futbolcu Janda ve eşinin felçli oğulları hakkındaki itirafları

QasiM

Global Mod
Global Mod
Elektrikli arabaya ilk binen Blonat mavi gözlü onlara baktı. kulaktan kulağa smv. Bacakları çalışmıyor ama parmakları hareket etmesin diye sağ elini iskeleye doğru sallıyor. Peki solak mı? Başparmağım ve işaret parmağım yani evcil hayvanın tutuşu sayesinde arabadaki joystick'i kontrol edebiliyorum.

Bu bizim için bir manzara. Petr ve Lenka Jand, arkasında çok fazla çalışma olsa bile her minyatür ilerleme için minnettar olduğumuzu söyledi.

Tyleto oğullarının kafatası ya da ameliyatı yok, muhtemelen yoğun rehabilitasyon sayesinde iyileşecek. Onlar cl değil miydi? Ortak bir idli'de oturabilmek.

İkisi birbirlerinin elini sıkı sıkı tutarlar ve birbirlerine bakarlar. Obas, gözyaşlarına direnmek için boşuna çabalıyor. Peki şaşırdın mı? iDNES.cz için bu kez oğullarına ilk açık davetiyeyi verdiler. En zor zamanlar hakkında, belirsiz tahminler, küçük büyük sevinçler ve daha fazlası.

Janda, Slavi ile iki şampiyonluk kazandı, Şampiyonlar Ligi'ni kazandı ve Türkiye'de şansını denedi. 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyası var ve milli takıma iki kez start almış. Futbolla ilgilendi, yetmişli yaşlarında, engelsiz bir evin olduğu Slavia'da genç antrenörlük yapıyor. Öncelik belli: oğul.

Saldırı vs bazen: Sadece bizim için mi?
– Lenka:
Yemek yemek. Bazen şunu merak edersiniz: Biz birine ne yaptık? Neden böyle bir ders almak zorunda kaldık? Biz kendimiz bu kadere sahip diğer insanlara yardım ettik ve kendimizi birdenbire karşı tarafta bulduk. Şanssız bir an…

Gelelim Nisan 2021'e. Ülkenin güneyindeki dedenin bahçesi.
– Lenka:
O anı unutmak isterim. Hatta Budjovice'deki hastaneye nakledildikten sonra ikisi ona Jakoubek'in bir kapsülde olacağını söylemişti. Hiçbir şey kırılmamıştı, kanamıyordu. Ancak durumu hızla kötüleşti ve MR'dan sonra dizinin baskıdan dolayı büküldüğünü, geriye doğru hareket ettiğini ve bu arada yosun köküne zarar verdiğini söylediler. Her zaman felçli kalacağız. Ve solunum cihazındayken onun burada konuştuğunu hiç duymuyoruz.
Peter: Ayakkabısının içindeki tek şey bir beyindi. Aksi takdirde onları umursamıyordu. Bir paçavra gibi lele.

Böyle bir şeyi ilk başta kabul etmek mümkün mü? Anlamak?
– Lenka:
Hiç içmedim. Bunun listelerdeki saçmalıktan ibaret olduğunu ve Jakoubek'in bir gün nefes alacağını umuyordum. Ona teslim olun. Bence bir insan doktor olduğu için anne ve babasına bu şekilde zarar vermemeli, onlara en kötü şeyleri yaşatmamalı.
Peter: En azından eskiden konuştuğunu ya da hareket ettiğini hatırlamaması iyi bir şey.
– Lenka: Bunun gibi sözler sizi bir adım öne taşıyabilir. Asla yapamayacağımız şeylerden vazgeçmek kolaydır.

Oğlunuza en büyük mutluluğu getiren şey neydi?
Peter:
Yüzmeyi ve yüzmeyi öğrendi. Onu görseydiniz, kuzenine hamamda nasıl dövüşüleceğini açıklayabildiği için ne kadar gurur duyuyordu, kimsenin yapamayacağı bir şeyi yapabilmesi onun için bir övgüdür. Suyu seviyor. Su parkına gidelim, su kaydırağına gidelim.
– Lenka: Ondan sonra ertesi gün neredeyse yürüyemiyoruz çünkü cebinde yirmi kiloluk bir Kubek varken merdivenleri yirmi kez koşarak çıkıyor.
Peter: Onunla birlikte yakıyorum ve o da sürekli kıkırdıyor. Başka hiçbir yerde elde edemeyeceğiniz adrenalin. Sonra bana şöyle dedi: Baba, seni çok seviyorum.
– Lenka: Her sivilce için bir gün vardır. Benim için yola çıktığımızda o kadar neşeliydi ki bu bize enerji verdi. Dedi ki: Küçük bir çocukken benimkinde içerdim ve bir batan gibi gideceğim! Biz de kısa bir süre önce Snce'deydik. Teleferikten çıktık, kayalar, merdivenler, ayakkabılar vardı ama tepenin altında kalamadık. Oğlumuzun kırsal bölgelere gidebilmesi için kabuğu dünyanın her tarafına koyduk. Onun eğlenmesini istiyoruz. Ne zaman konuştuğumuzu hatırlayacağım…

En son ne zamandı?
Peter:
O haftalarda hastanede aniden akciğeri patladı. Pnömotoraks, kalp rahatsızlığı, canlandırma. Bir alt tür doğdu. Sabah erkenden odaya gittiğimizde bir şey mi var diye bizi içeri almadılar. Beyin için işe yarayan tek şey bir süreliğine asitsizdi ve sonuçlarının ne olacağını bilmiyorum. Natst dn nem.
– Lenka: Bu güne kadar zorlanamadığım ve bebeğimle hastanede yatmadığım için pişmanım.

Pokat, neden olmasın?
– Lenka:
Doktor size iş yerinde huzura ihtiyacınız olduğunu, evde dinlenebileceğinizi söyledi. Ne kadar aptallık. Vdy Jakoubek iki yaşındaydı. Anneleri kilometrelerce gezdiriyorum ve onlar benim gibi değiller, bu yüzden onlarla tartışmayın.
Peter: Bir ay sonra oğlumun solunum cihazından alındığı Thomayer Hastanesine gittik. İlk görüş buydu. Ve sonra trakeostomi.

Bir milyar günde nasıl böyle görünüyorsun?
– Lenka:
Her sabah ilk olarak Jakoubek'i yoğuruyoruz. Donmuş, geceler gündüz, gecede on defa uyandırıyor seni. Kahvaltıdan sonra oynamak ister, mutfakta arabalarının, kurtlarının, legolarının olduğu masada yerini alır. Özel bir yemek için masa dışında hiçbir yerde oynayamayız çünkü oturmama izin verilmiyor. Sonra bazen rehabilitasyona, hayvanat bahçesine, tiyatroya, müzeye gidecek bir yere gidiyoruz. Dışarıya pek çıkmak istemiyor, bu ona mantıklı gelmiyor. Sopayla çamuru kazmamalı, kumda oynamamalı, ocağı kazmamalıyız. Ve tabii ki günde birkaç kez pratik yapıyoruz.
Peter: Bizim yanımız biraz rehabilitasyon merkezine benziyor. Elektrostimülasyon, ayakta durmasını sağlayan dikey bir stand, motorlu…

Motomed nedir?
Peter:
Kasları ve eklemleri gevşetmek için bacaklar tarafından çalıştırılabilen özel bir egzersiz bisikleti. Bir yere gittiğimizde arabamız hep çatıya yığılıyor. Yolda rehabilitasyonun aksamaması için yanımıza alıyoruz.

Oğlumun bebek arabasının NASA uzay mekiği gibi görünecek şekilde değiştirildiğini fark ettim. Pkn.
– Lenka:
Dda atölyesi tarafından onun için yapıldı. Mardi Gras için ailemizle böyleysek. Kubk, pek çok şeyi kesip ilk önce almaktan onur duydu. Sinirlerimize dokunduğunda bile.
Peter:
Onu insanların arasına at arabasıyla bıraktığınızda sürekli hareket halinde olmanız gerekiyor, oldukça hızlı gidiyor. Beni harekete geçirmenin tek yolu bu; ona biraz özgürlük vermek istiyoruz. Ve umarım bir gün elektrikli tekerlekli sandalyeyi mekanik olanla değiştiririz.

Bunun için işlevsel bir sağ ele mi ihtiyacınız var?
– Lenka:
Evet, tüm vücudumda en fazla felç var. Bu yüzden Vinohrady'de estetik ameliyata gittik, Kubk köpeğe saatler harcadı ama aynı şeyi öğrendik: Yosunlardan silindi, hiçbir şey ona yol açmadı. Ve gelecekte amputasyonu konuşalım ki ona zarar gelmesin. Bu tür bilgileri kabul etmeyi reddettik ve seçenekler aradık.

Peki ya nali?
Peter:
Olomouc'ta elin uyuşmaması için elektrostimülasyon için bir cihazımız var. Sinirler ele gitmeyince kas çamura döner. On ya da yirmi yıl içinde sizi birbirine bağlayan bir şeyin bulunacağı umuduyla. El öfkeleniyorsa hiçbir şey yapamayız.
– Lenka: Jakoubek bugün masaya koyana kadar sağ eliyle bana emir verdi. Bicepsleri çalışıyor ama diğer kasları çalışmıyor. Sol eli de uzun süre yumruk halindeydi ama başparmağı ve işaret parmağı gevşekti. Petkov'un pirzolası var, bana bir top üzüm asması veya araba alıp benimle oynayacak. Olomouc'ta bize özel bir alet verdiler, bununla elimi hareket ettirmeyi öğrendim ki bu benim için en zor şeydi.

Gibi?
– Lenka:
Nasıl olduğunu biliyor musun? Oğluma acı vermeme rağmen, bunun muhtemelen ona ait olmadığını ve ona yardımcı olacağını hemen anladım. Belki.
Peter: En kötüsü çocuğunuza yardım edemediğinizde cehalet ve çaresizliktir. Bu olaydan bu yana geçen yıllarda kimse ona nasıl devam edeceğini söylemedi. Her şeyi kendimiz bulmak zorundaydık. Aramakla, aramakla, e-posta göndermekle saatler harcadım. Çok hayal kırıklığına uğradık: Evet, bu büyük bir beceri Usta Urban. Ama aslında tanrılara gitmiyor, yani hiçbir şey.
– Lenka: Uzun süre yosunun şişmesinin azalacağını ve durumun düzeleceğini umuyordum. Jakoubek oturup tökezleyecek. Ama durumun ne kadar kötü olacağı ve hayatın nasıl değişeceği hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bize yardım eden büyükannelerimiz ve büyükbabalarımız var. N için biz vdn'yiz. Ama bazı insanlarla anlaşamadığımız için evlenmiyoruz.

İçimde bir bayağılık hissi var.
– Lenka:
Bütün çocuklardan bıktıklarını, onlar yüzünden evdeki aynaları kırdıklarını, şekeri birlikte pişirirken çok büyük hatalar yaptıklarını duyalım. Vn gibi mi? Pek çok insan sağlıklı çocukların ne olduğunu bilmiyor. Sırf sana vurmak için Jakoubek'le birlikte gidebilseydim neler vermezdim.

Petr ve Lenka Jand, oğulları Jakub ile birlikte

Oğul sorar, neden başka çocuklar var? Ona ne oldu?
– Lenka:
Her şeyde ona güveniyoruz. V, çünkü sürekli pratik yapması gerekiyor.

İstiyor musun?
– Lenka:
Uzun süre bizim için ağladı ama şimdi beni istediğini hissediyorum. Bu konuda onun sinirlerini kışkırtmalıyız ki bir gün diğer çocukların yaptıklarında ustalaşabilsin. Sana binmek istiyor.
Peter: Onu motive etmelisiniz: Benimle kızakla kaymak istiyor mu? Ancak güçlendirilmesi gerekiyor, bu yüzden çok çalışın.
– Lenka: İlerlemeden memnunum. Nasıl yana yattığını ve aniden seslendiğini bugün bile hatırlıyorum: Büyükanne, hadi, baş parmağımı oynattım! Bu bir mutluluktu! Ancak algısı gelişecektir. Ve biz kendimiz bundan korkuyoruz.
Peter: Halen zihinsel olarak güçlü ve neşelidir. Öyle bir şarkı var ki, rehabilite edilen hemşire bizi besliyor, egzersiz yapıyoruz ve o sürekli kendi kendine şarkı söylüyor. En sevdiğim şarkı ya da kardeşlerdi. Kardeşlerinizin neredeyse tamamını sokaktan tanıyorum.

Üzgünüm ama bana söylediklerin ilişki için bir test olsa gerek.
Peter:
Şey… Asıl ilk yıl tk idi. Hayır, Lenka yine bana ulaştı, hayır, değiştirilemeyecek şeyler hakkında konuşmayı bıraktık.
– Lenka: Başardık. Aileyi parçalamamaya karar verdik. İnsanların neden dağıldığını görünce ikim de başımı salladım. Bir nedeniniz olduğunda birçok durum çözülebilir. Ve biz de öyleyiz. Siktir git, seni piç. kendi dünyamızda yaşıyoruz, Jacob's Progress. Önümüzde bir hedef var.

En yakını nasıl?
– Lenka:
Kubk oturabilsin diye. Normal idli'de. Ne yazık ki omurgası çok geçmeden yerinden çıktı. Eğer gitmezsen, deliklerin dışına çıktılar. Bir operasyon geçirmesi gerekecek, leet est tdn zasdrovan. Giydiğimiz şey gitmiş olmalı.

O vardı

Rehabilitasyon, özel yardımlar. Bunun aynı zamanda mali bir yük olması da gerekir.
Peter:
Harika fikirlerim var. Rehabilitasyon için Hranice'ye gidiyoruz ve 30 bin ödüyoruz. Yeni, büyük bir arabaya, özel aletlere ve bebek arabasına ihtiyacımız vardı. st pojiovna tarafından ödendi, st biz. Normal bir nonk'un 25 bin özel bir nonk olan ptistovka'ya mal olduğunu unutmayın. Bu arada, aynı zamanda sıradan bir plastik. Bu iş üzücü. Üretim fiyatı nasıl? Hasta çocukları olan aileleri HL'ye götürdükleri için mi? istemiyorum
– Lenka: İlk kez birisinin ona emekli maaşı gönderdiğini duydum. Yardımı kabul etme zamanı geldi. Ama sonra bunun başka türlü mümkün olmadığını anlıyorsunuz, bu yüzden projakoubka.cz web sitesini kurduk. Sadece maddi değil manevi de her türlü yardıma minnettarız. insanları beğeniyorum. Annemler bana soruyor: Roketatarını bebek arabasından nasıl çıkardın? Rehabilite etmek için nereye gidiyorsunuz? Verilen bilgiler topluluğa aittir.

Bu yüzden Jnskke Lznch'teki fırına gitmelisin, değil mi?
– Lenka:
Orada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz, hüzünlü hikayeleri dinliyoruz ama insanları şaşırtmayın, onlar her zaman olumlu. Duygularınızı anlayabilirler ama böyle bir şey yapmamış arkadaşlar anlayamaz. Ve muhtemelen diğer insanların elektrikli tekerlekli sandalyeyi görebileceği tek yer orası çünkü onların çocukları bunu kaldıramayacak. Çocuklar birbirleriyle önyargısız oynarlar. Çocuk felcinden sonra, kanserden sonra kimin hasta olduğuna bakmayın. Orada normal olduğun hissine kapılıyorsun ama benim hayatımda durum böyle değil.

Peki plak mı?
– Lenka:
Sokakta yürüyoruz, karşımızdaki çocuk Jakoubek'i işaret edip annesine bunun ne olduğunu soruyor. O sadece: Hiçbir şey, başka yere bak. Veya diğer tarafa giderler. Sanki n boy yokmuş gibi. Bu beni her zaman üzdü. Çocuk içki içmiş olsaydı ve o arabanın neden bende olduğunu sorsaydı çok terlerdim. Hızımı nasıl kontrol ederim? Ama yalanlarda mı? Orada o göze sahip olsaydın şöyle derlerdi: Evet, o göz, gerçekten kalın! Seni nasıl takdir edeceğimi biliyorum ve sen orada özelsin. Oradaki bowling salonuna da gitti.
Peter: Buradaki pulu da ziyaret etmesini istiyoruz. Ona kişisel bir asistan buluruz ya da ona bir asistan verebilirim, mm pek.

Futbol kariyeriniz boyunca ders çalışmaya zaman bulabildiniz mi?
Peter:
Ve daha sonra. Budjovice Eğitim Fakültesine başvurdum. Öğretmen bir aileden geliyorum; anneannem, annem ve erkek kardeşim öğretmendir, dolayısıyla bende de öğretmenlik eğilimi var. Daha sonra antrenörlük lisansımı aldım, antrenör aslında aynı zamanda öğretmendir. Lisansımı önce Psk'te, sonra Slavo'da aldım.

ftrenr mldee olarak hala oradasın.
Peter:
U-17 ve U-19 gençlerini aynı anda oynuyorum. Hayal ettiğim gibi olmasa da ikide bitirmek zorunda kaldığım kariyerimin ardından bile futbolun içinde kalabildiğim için mutluyum. Yirmi dokuz yaşındayken dizlerimde sorun vardı.

Son birkaç yıldır Türkiye'de kazı yapıyorsunuz. Ne düşünüyorsun?
Peter:
İlk futbol taraftarları, kelimenin tam anlamıyla çılgınlar. Ama aşk, kalp. Türkçe konuşmaya çalışmamı takdir ettiler. Bir gün kadını ve Kubka'yı alıp uçabilecek, Antalya'ya gidecektim. Antalyaspor'da işler iyiydi, biz de orada harika bir çocuk olan Milan Baro'yla altı ay geçirdik. Türkiye'de ilk kez Soupei olarak tanıştık.

Galatasaray'da ne zaman forma giydi?
Peter:
Az önce kırmızılaştı. İlk kurtarışım Antalyaspor formasıyla ve hemen Galatasaray vuruşunda oldu. Maçtan sonra Tom Ujfalui ile formalarımızı değiştirdim, 1:1 berabere kaldık. Cehennem atmosferine rağmen. Buraya kendi kendilerine gelip para biriktirmeye geldiler.

Sen çok konuşkansın. Eden'a mı gideceksin?
Peter:
asto ve rd. Geçen baharda Bohemians'la olan maçta oradaydım, 6-0'lık galibiyeti gördüm ve Venci Jurek'le oynadılar. Sayın Tvrdk bizi önce Jakoubek'in yanına götürdü. O zamandan beri Slavia'nın büyük bir hayranı ve Slavist şakalarının nasıl yapıldığını biliyor: kırmızı yüzlü sla, Slavia ve tabii ki Vclav Jurek!

Ve altyapı antrenörü rolüyle Slavia'ya mı döneceğiz?
Peter:
Birkaç yıl önce Mary Bernek'ten bir gençlik merkezinde asistan olarak çalışma teklifi aldım ama artık çok geçti. slav bir aile kulübü, Kubek'le rehabilitasyona gitmem gerektiğinde bana geliyorlar. Ama Slavia'yı takip ediyorum ve hayranıyım, dahil olmak istediğim harika bir proje olan Eberov'daki yeni gençlik akademisinde çalışmak kesinlikle güzel olurdu. Peki ne zaman değil? Çocukları zaferle hareket ettirmeye devam edeceğim. Benim için en önemli şey ailemdir. Gözlerimizin altında. tr Jakoubek bir gün yürüyecek. İşte bu yüzden hazır olmak için bedeni mümkün olan en iyi durumda tutuyoruz ve bazı yeni icatlar buna yardımcı olacak.
– Lenka: Bu yüzden biz Bir gün istediğimizin geleceğini biliyoruz.