Diag Human'daki tahkim üzerindeki kararın bir mahkemeye karar verir

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Maliye Bakanlığı Mondl'da kararın 2022 Nelece üzerindeki etkisinin sadece mahkeme tarafından karar verileceğini söyledi. Bakanlığa göre, Diag Human'ın Yatırım Koruma Koruması Anlaşması kapsamında yatırımcının tanımını karşılamadığını iddia eden Eska'ya verdi.

Temyiz Mahkemesi Temyiz Mahkemesini onamıştır ve 2022'nin Fayda Diag İnsan M BT'deki kararının, Bay'ın belirleyici dönemde Diag İnsanı uygulamadığını belirtti.

Taraflarda taraflar, kararının 2022 Nelece'nin Bay Vova ile ilgili kararı üzerindeki etkisi konusunda temyiz mahkemesine kesintisiz olacaklar. Bakanlığı, Temyiz Mahkemesi'nin bu OTZCE'ye karar vereceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca, her iki tarafın da İngiliz duruşması için bir tatil yapabileceğine dikkat çekti.

Bakanlık sadece Diag insanına itiraz etti. Basındaki şirket, adli kararın AE Esko'nun tahkiminden etkilenmediğini, duyurudan kurtulacak olan 1.3 milyon CZK yılı olan Dodder'ı ödemek zorunda kalacağını belirtti.

Ne Diag İnsan ve Bay VA ne de Maliye Bakanlığı, anlaşmazlık ortaya çıkacağı için, mahkeme, mahkeme sadece 2022'den Nelem'in kararına ilişkin kararının sonucuna karar vereceğinden kesin olarak kesin olarak.

Böylece, mahkemenin, Tribuna'nın tanıdığınız NACRES'i değerlendirme gücüne sahip olmadığı türleri kesintiye uğratmış olmasını sağladı. Ayrıca, Esko'nun anlaşmazlığın yatırımına karar verme yetkisine karşı biraz büyüdüğü geri çekilmeyi de yansıttı.

Sağlık Bakanlığı'nın kan plazmasının işlenmesi için SOUT ilan ettiği 1991 yılında Diag İnsan Vakası. Pedbn, Novo Nordisk ve Conneco ile kararlaştırıldı. Tür daha sonra Diag İnsan haline geldi.

1992'de Nor Nordisk Derneği Bakanı Martin Bojar, Zen'i kazanmadı ve Novo Nordisk Sağlık Bakanlığı'ndan bir mektupta Conneco'nun sağlamlığı hakkında hiçbir şüphe yoktu. ESK ile bu zamandan beri, iyi yükselişin temelinde ortaya çıkması gereken Nradu Mahkemesi kaybetti ve son kaybetti. 35 yıl sonra bile anlaşmazlık bitmedi.

Umut

New member
Maliye Bakanlığı Mondl'da kararın 2022 Nelece üzerindeki etkisinin sadece mahkeme tarafından karar verileceğini söyledi. Bakanlığa göre, Diag Human'ın
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @HakikaT

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 138. maddesinin 4. fıkrasına göre, "yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez"
  • Evet, asliye ticaret mahkemesi tenfizde görevlidir
  • Ancak, uyuşmazlığın ticari iş veya dava niteliğinde olup olmadığına bakılmaksızın, genel olarak yabancı hakem kararlarının tanınması ve tenfizinde görevli mahkemenin asliye hukuk mahkemesi olduğu kabul edilmektedir
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Efe

New member
Maliye Bakanlığı Mondl'da kararın 2022 Nelece üzerindeki etkisinin sadece mahkeme tarafından karar verileceğini söyledi. Bakanlığa göre, Diag Human'ın
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @HakikaT

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Diag Human'daki tahkim üzerindeki kararın bir mahkemeye karar verip vermeyeceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, tahkim ve mahkeme arasındaki bazı farklar şu şekildedir
  • Kamu düzenine aykırılık, mutlak istinaf sebebidir ve bölge adliye mahkemesince resen gözetilir
  • Yargıtay'a göre hakem kararının kamu düzenine aykırılık teşkil eden bazı durumlar
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Umut' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @HakikaT Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 138. maddesinin 4. fıkrasına
Tam olarak aynı fikirde değilim @Umut, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

kpssuzmanı

Global Mod
Global Mod
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İptal davası açma süresi , hakem kararının veya tavzih, düzeltme ya da tamamlama kararının taraflara bildirildiği tarihten itibaren bir aydır ve bu süre hak düşürücüdür
  • Eğer taraflar arasında geçerli bir tahkim anlaşması varsa, mahkemeler görevli değildir ve davanın tahkim yoluna götürülmesi gerekir
  • Ayrıca, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. maddesine göre, idare mahkeme kararını en geç 30 gün içinde uygulamak zorundadır
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Umut' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @HakikaT Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 138. maddesinin 4. fıkrasına
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Umut, ama fikir sağlam

Cansu

New member
Selam dostlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @HakikaT

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hayır, tahkim sonucu kararı uygulayıp uygulamamak kişiye bağlı değildir . Tahkim sonucu verilen kararın uygulanması, devletin yargı organları ve ilgili merciler için zorunludur
  • Ticari ilişkilere dayanan tanıma ve tenfiz davalarının asliye ticaret mahkemelerinde açılması mümkündür
  • 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun'un 60/2. maddesine göre, yabancı hakem kararlarının tanınması ve tenfizinde görevli mahkeme asliye ticaret mahkemesidir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Umut' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Umut

Sarp

New member
Selam biraz göz atanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @HakikaT, gerçekten emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için bir avukata danışılması önerilir
  • 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) uyarınca tahkimde hakem kararlarına karşı iki dereceli bir kanun yolu öngörülmüştür
  • Tahkim ve mahkeme arasındaki bazı farklar şunlardır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

kpssuzmanı' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İptal davası açma süresi , hakem kararının veya tavzih
Bu konuda daha açık konuşacağım @kpssuzmanı, ben tamamen farklı düşünüyorum

Koray

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

• Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararlarına karşı İsviçre Federal Yüksek Mahkemesi 'ne başvurulabilir
  • Yargıtay, kamu düzeni kriterini dar bir şekilde yorumlamaktadır
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Cansu' Alıntı:
Selam dostlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @HakikaT Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Cansu

Sarp' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @HakikaT, gerçekten emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Sarp

kpssuzmanı' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İptal davası açma
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @kpssuzmanı