2022 Çocuk Günü: Çocuklar İçin İlginç Konuşma Fikirleri

ManK

New member
2022 Çocuk Bayramı: Çocuk Bayramı her yıl kutlanıyor 14 Kasım. Bu gün, Chacha Nehru olarak da bilinen Hindistan’ın ilk Başbakanı Pt Jawahar Lal Nehru’nun doğum gününü anmak için kutlanıyor. Bu yıl insanlar Jawahar Lal Nehru’nun 131. doğum gününü kutluyor.
Bu gün olarak da bilinir Top Diwas. Bu gün ülkenin her yerinde kutlanır. Okullarda öğretmenler tarafından çocuklar için çok sayıda program düzenlenmektedir: Bilgi Yarışması, Dans Programları, Münazara Yarışması ve bu günü kutlamak için şeker ve çikolata dağıtımı.
Hepimizin bildiği gibi, her yıl Çocuk Bayramı kutlanır, bu nedenle bu özel gün için çocuklar bu büyük günde Chacha Nehru’yu anmak için konuşmalarını hazırlarlar ve farklı konuşma fikirleri ararlar, böylece dinleyicileri konuşmalarıyla etkileyebilirler.

Bu yüzden burada çocuklar için bazı harika ve kolay konuşma fikirlerini paylaşıyoruz:-
Saygıdeğer prensibe, hocalara ve tüm sevgili dostlarıma çok günaydın
Chacha Nehru dediğimiz Hindistan’ın ilk Başbakanımızın doğduğu ve bugün 131. doğum günü olduğu bu özel günü kutlamak için burada toplandığımızı hepimiz biliyoruz.
Milletimize lider, politikacı ve tabii ki özgürlük savaşçısı olarak hizmet eden kişi. 1947 yılında ilk Başbakan oldu. Çocukları sevdiği için bu günün neden Çocuk Bayramı olarak kutlandığını biliyorsunuz ve bu ülkenin çocuklarının geleceği olduğuna inandığı için her zaman çocukların eğitimi için savaştı ve savundu. Hindistan’dan.
pt. Jawahar Lal Nehru, bütün hayatını Hindistan’ı İngilizlerden kurtarmakla geçirmiş ve bağımsızlıktan önceki o günlerde uzun bir süre hapis yatmıştı. Özgürlük mücadelesine yaptığı muazzam katkı kıyaslanamazdı.
Rahmetli Başbakanımız Jawahar Lal Nehru ulusa büyük bir özgürlük savaşçısı olarak hizmet etmeseydi Hindistan’ın özgürlüğü mümkün olmazdı.
Burada konuşmamı bitiriyorum ve beni sabırla dinleyen ve ilgiyle izleyen herkese teşekkür ediyor ve bugün hepimiz bu ülkeyi gururlandıracağımıza söz vermeliyiz.
Hepinize çok mutlu bir çocuk günü diliyorum.
2022 Çocuk Bayramı: Konuşmanıza Ekleyeceğiniz Konular
1. Ülkemizin eğitim sisteminden bahsedin.
2. Çocuk işçiliği hakkındaki düşüncenizi açıklayın.
3. Ülkemizdeki çocukların durumunu tartışınız.
4. Çocuklara göre, arkadaşça bir ortam yaratmak için ne gibi büyük değişiklikler yapılmalıdır.
5. Toplumumuzdaki çocukların sömürülmesinden bahsedin.
6. Çocuklara özel sağlık kampanyaları hakkındaki düşünceleriniz.
2022 Çocuk Bayramı: İyi konuşmanın ipuçları
1. Hazırladığınızı açıklamaktan çekinmeyin.
2. Konuşmanızı dinleyicilere hitap edecek şekilde yapın.
3. Sizi dinleyen kişilerle göz teması kurun.
4. Bir şeyi unuttuğunuzu düşünüyorsanız, arada durmayın, baştan başlayın.
5. Sahneye çıkmadan önce pratik yapın.
6. Beden diliniz üzerinde çalışın.