2022 Çocuk Bayramı: Jawahar Lal Nehru Hakkında Tarih, Tarih ve 10 İlginç Gerçek |

ManK

New member
2022 Çocuk Bayramı: Hindistan’da Çocuk Bayramı kutlanıyor 14 Kasım, 2022. Bu özel günde insanlar Pandit Jawahar Lal Nehru’nun doğum gününü kutlarlar. İnsanlar bu günü kutlayarak Hindistan’ın en büyük liderlerinden birine ve ilk başbakanına saygılarını sunarlar. Çocuk Bayramı halk arasında Bal Diwas olarak bilinir.
2022 Çocuk Bayramı: Neden kutlanır?
Hindistan’ın ilk Başbakanı Pt. Jawaharlal Nehru, 14 Kasım 1889’da doğdu. Güllere düşkündü ve çocukları çok severdi. Jawahar Lal Nehru, çocukların bu ülkenin geleceği olduğuna ve eğer doğru bir şekilde tedavi edilir ve eğitilirlerse mucizeler yaratabileceklerine inanıyordu.
Hindistan’ın her yaştan, cinsiyetinden ve eyaletinden çocuklar için daha fazla eğitim ve barınma tesisine bile yol açan güçlü vizyonuydu. Ünlü konuşmalarından birinde, “Bugünün çocukları yarının Hindistan’ı olacak. Onları yetiştirme şeklimiz ülkenin geleceğini belirleyecek.”
Jawaharlal Nehru’nun 1964’teki ölümünden sonra, onu onurlandırmak için parlamentoda bir karar kabul edildi ve doğum gününü resmi Çocuk Bayramı tarihi ilan etti. Daha önce Hindistan, Birleşmiş Milletler’in 1954’te Evrensel Çocuk Günü ilan etmesiyle 20 Kasım’da Çocuk Bayramı’nı kutlamıştı. Bundan sonra, Hindistan’da Pandit Jawahar Lal Nehru’nun doğum gününü anmak için Çocuk Bayramı kutlanır.
Pt Nehru, tüm çocuklar tarafından sevgiyle Chacha Nehru olarak anılır ve bu nedenle bu gün, Hindistan’ın ilk Başbakanı’nın doğum gününü anmak için unutulmaz bir gün.

2022 Çocuk Günü: Jawahar Lal Nehru hakkında 10 ilginç gerçek
1. Jawaharlal Nehru, çocukluğunu Anand Bhavan’da geçirdi ve büyüdü. Anand Bhavan’ın eski adı, 1930 yılında babası Motilal Nehru tarafından inşa edilen Swaraj Bhavan’dı. Daha sonra 1970 yılında Indira Gandhi tarafından müzeye ve Nehru planetaryumuna dönüştürülmüştür.
2. Jawaharlal Nehru, Keşmir Pandit topluluğuna ait olduğu için Pandit Nehru olarak da adlandırıldı.
3. Motilal Nehru, oğlu Jawaharlal’ın kendi Swaraj partisine katılmasını ve Kongre’den ayrılmasını istedi. Ancak Jawaharlal, babasının isteklerine karşı, Kongre’ye sadık kaldı ve Gandhi ji ile kalmayı seçti.
4. 1907’de Cambridge’deki Trinity College’a gitti ve Hons ile mezun oldu. derece 1910.
5. “Hindistan’ın Keşfi” kitabı, 1942’den 1946’ya kadar Ahmednagar’da tutsaklığı sırasında Hindistan’dan Çık Hareketi’ne katıldığı için yazılmıştır.
6. Aslında 1927’de tam ulusal bağımsızlık fikrini ortaya atan ve ICS (Hint Sivil Hizmetleri) dahil olmak üzere İngiliz İmparatorluğu’ndan Hintlileri bağlayan tüm bağlardan feragat eden Jawaharlal Nehru’ydu.
7. 15 Ağustos 1947’de Başbakanlık görevini üstlendi ve ünlü “Kader ile Deneme” konuşmasını yaptı.
8. Nehru, modern Hindistan’ın mimarı olarak kabul edilir.
9. Jawaharlal Nehru’nun Delhi’deki ikametgahı “Teen Murti Bhavan”, “Nehru Anıt Müzesi ve Kütüphanesi”ne dönüştürüldü. Beş Nehru Planetaria, Mumbai, Delhi, Bangalore, Allahabad ve Pune’de bulunuyordu.
10. Jawahar Lal Nehru Tarafından Yazılmış Ünlü Kitaplar –
– Hindistan’ın Keşfi
– Dünya tarihine bir bakış
– Bir sürü eski mektup
– Bir babadan kızına mektup