BULWAYO: Zimbabwe, Çarşamba günkü berabere ilk testin ikinci vuruşlarını altıda 134 bitirirken, son günkü maçta beklenmedik bir sonuca zorlamak için Batı Hint Adaları’ndan geç bir teklif gördü.
Zimbabwe, son öğleden sonra 49 over ile kazanmak için 272’deydi, ancak hedefini hiçbir zaman ciddi bir şekilde takip etmedi ve bowling oyuncuları dönmeden önce 23. turda 83-2’de rahat bir şekilde beraberliğe yerleşti. Gudakesh Kıymık (4-50) ve Roston Takibi (2-9) evde soyunma odasında geç bir telaşa neden oldu.
Avukat keeper Tafadzwa Tsiga‘in 24’lük 83 top skoru, öğleden sonra gölgeler uzadığı için turne tarafını hayal kırıklığına uğratmaya yardımcı oldu.
West Indies kaptanı, “Bütün gün kaybettikten sonra, galibiyete yaklaşmamızın övgüye değer bir çaba olduğunu düşünüyorum, bu bizim için çok iyi,” dedi. Kraigg Brathwaite maçtan sonra yapılan sunumda söylendi.
“Ama Zimbabwe de çok iyi vurdu. Genel olarak takım performansından memnun olduğumu düşünüyorum.”
Batı Hint Adaları vuruş yapmayı seçtikten sonraki ilk iki günde yağmur, Testin başlamasını engellediğinden, beraberlik en olası sonuç gibi görünüyordu.
Kaptan Kraigg Brathwaite ve Tagenarine Chanderpaul, 447-6’da ilan etmeden önce üçüncü günde bir açılış testi ortaklığı için 336 koşuluk yeni bir Batı Hint Adaları rekoru kırdı.
Zimbabwe, dördüncü günde çok geç ilan etmeden önce, eski İngiltere’nin güney pençesi Gary Ballance’ın ilk maçında yenilmemiş 137 de dahil olmak üzere 379-9 cevap verdi.
Ziyaretçiler bir gecede 21-0’dı ve son gün hızlı bir şekilde gol atmaya çalıştılar ve öğle yemeğinden sonra Raymon Reifer 58 ve Jermaine Blackwood 57 ile 203-5 ilan ettiler.
Yağmur, Zimbabwe’nin ikinci vuruşlarını kısa bir süre erteledi ve Motie, ikinci testinde en iyi figürleriyle ilk beş vurucudan dördünü oyundan çıkardı.
Zimbabwe kaptanı Craig Ervine, son birkaç kez “Sonsuzluk gibi geldi!” dedi. “Beş gün boyunca çocuklar arasında çok fazla kavga olduğunu düşündüm. Çocuklara dışarı çıkıp kendilerini ifade etmelerini söyledim ve çok iyi iş çıkardılar.”
Yine Zimbabwe’nin ikinci şehrinde bulunan Queens Sports Club’da yapılacak olan ikinci ve son Test Pazar günü başlıyor.