Yurtdışında Eğitim: Araştırma, Hintli Öğrencilerin Yüksek Öğrenim İçin Tercih Edecekleri Yeni Yerler Buldu

ManK

New member
CHENNAI: Covid-19 salgını, nasıl olacağı konusunda bir bakış açısı değişikliğine yol açtı Hintli öğrenciler Edtech platformu Leap tarafından yakın zamanda yapılan bir ankete göre, gidilecek yerleri ve tercih ettikleri yüksek öğrenim kurslarını sınırlıyorlar.
Birleşik Krallık, ABD, Kanada, Avustralya ve Almanya hala tercih edilen listelerin başında yer alırken, daha önce yurtdışında eğitim için alışılmadık görünen ülkeler şimdi bu ülkeler arasında yerlerini alıyor. favori yerler.
Hintli öğrencilerin %42’si artık İngilizce konuşulmayan ülkeleri keşfetmek istiyor Fransa, İtalyaLeap-Ipsos Stratejisi3 çalışması da dahil olmak üzere Japonya ve İskandinav ülkeleri Yurt dışında okumak Outlook Raporu bulundu.
Rapora göre, nispeten düşük öğrenim ücretleri, daimi ikamet yolları, çalışma izinlerine erişim, burs fırsatları ve niş uzmanlıkları keşfetmeye ilgi, bu değişen ilgiyi körüklemede rol oynayan faktörlerden bazıları.
Hollanda, BAE, Güney Kore ve Filipinler, Hintli adaylar arasında yükselen diğer destinasyonlardır.
“Bu yeni ülkelere seyahat eden Hintli öğrencilerin yüzdesi henüz emekleme aşamasında olsa da, gözlemlenen eğilim umut verici. Leap’in kurucu ortağı Vaibhav Singh, “Seçimleri açısından ufuklarını yavaş yavaş genişleten Hintli öğrenciler, denizaşırı eğitim alanında bir sonraki çeşitlilik çağını belirleyecek” dedi.
Ankete katılanların %46’sından fazlası favori destinasyon olarak Fransa’yı seçti. Bu öğrencilerin yaklaşık %25’i finans ve muhasebe, ardından %17’si ticaret ve işletme yönetimi derslerini tercih etmektedir.
Düşük yaşam maliyeti ve öğrenim ücretleri, İtalya’nın diğer Avrupa ülkelerine kıyasla popüler bir destinasyon haline gelmesinin ana itici güçleridir. %21’i ülkede tercih ettikleri ders olarak ticaret ve işletme yönetimini seçti ve ardından %17’si veri bilimi okumak istedi.
Danimarka, Norveç ve İsveç’te sunulan oyunculuk, drama, film, dil, edebiyat ve müzik gibi sanat ve kültür programları, katılımcıların yaklaşık %21’inin ilgisini çekmiştir.
Temmuz-Ağustos 2022 döneminde bu çalışma için en az 556 öğrenci sorgulandı.