YENİ DELHİ: Hintli kaptan Rohit Sharma vuruş yaklaşımından oldukça memnun ve özel bir skorun geleceğini bildiği için büyük skorlardan hiç endişe duymuyor.
Açıcı, Cumartesi günkü ikinci ODI’de Hindistan’ı Yeni Zelanda’ya karşı sekiz kaleli bir galibiyet serisine götürmek için yedi dörtlü ve iki altılı 50 toptan 51 topla hızlı bir vuruş yaptı.
ODI’lerde üç çifte yüzyıl atan Rohit, en son Ocak 2020’de elliden yüzyıla dönüşüm oranı düştüğünde formatta yüz kazandı.
“Şimdi oyunumu biraz değiştirmeye çalışıyorum, bowling oyuncularının üstesinden gelmeye çalışıyorum ve bunun önemli olduğunu düşünüyorum, baskıyı yeniden denemek. Büyük skorların gelmediğini biliyorum ama çok da değilim.” Endişeleniyorum,” dedi Rohit, Raipur’daki sunum töreninde.
“Vuruşumdan memnunum. Yaklaşımımı oldukça benzer tuttum. Nasıl gittiğimden memnunum. Büyük bir skorun geldiğini biliyorum.”
Bu yılın sonlarında evde planlanan 50’den fazla Dünya Kupası ile takımın büyük etkinliğe girmeden önce her türlü şeyi (deney) yapmak istediğini söyledi.
Mohammed Shami önderliğindeki saldırı, Hindistan 20.1’lik sayılarla turları yenmeden önce Yeni Zelanda’yı önemsiz bir 108 ile devirmek için keskin bir çaba üretti.
Shami (3/18) tarafından iyi desteklendi Muhammed Siraj (1/10) ve Hardik Pandaya (2/16).
Shami ve Siraj, yüksek kaliteli bowling oynayarak vurucuların hayatını zorlaştırdı ve Rohit bowling oynamayı seçtikten sonra Yeni Zelanda’yı beşte 15’e düşürdü.
“Bowling oyuncularının son beş maçta gerçekten hızlandığını düşündüm. Onlardan ne istediysek yerine getirdiler. Özellikle bunu Hindistan’da yaptıklarında. Bu performansları Hindistan dışında bekleyebilirsiniz, ancak gerçek becerileri var.” .”
“Dün gece burada antrenman yaptığımızda hareket halindeydi, iyi bir taşıma vardı. Bu yüzden bu mücadeleyi istedik: 250 oldukça zor olurdu.
“Shami ve Siraj daha uzun süre gitmek istediler, ancak onlara (Avustralya’ya karşı) büyük bir test serisi olduğunu, bu yüzden kendimize de dikkat etmemiz gerektiğini söyledim.”
Yeni Zelanda kaptanı Tom Latham, ortaklık kuramamanın ekibine zarar verdiğini söyledi.
“Zirvede yenmek en iyi günümüz değildi. Hindistan uzun süre doğru alanlarda bowling oynadı ve bize neredeyse hiçbir şey vermedi. Hiçbir fikrim yok, ama tüm övgüler Hindistan’a. Yüzey biraz acıdı, tenis topu biraz sekti. , bazıları geldi, diğerleri yok.
Latham, “Maalesef bir ortaklık kuramadık. Ne zaman harika bir performans sergilemek isteseniz, ancak ne yazık ki yeterince hızlı uyum sağlayamadık,” dedi.
Maçın oyuncusu Shami, her zaman doğru çizgiyi ve uzunluğu korumaya odaklandığını söyledi.
“Her zaman iyi bir ritim, çizgi ve uzunluk atmaya çalışırım. Dikişi serbest bırakmak tamamen tekrarlarla ilgilidir. Dikiş mükemmel olmadığında sinirlenirim. Dikişi havada görmenizi seviyorum. Bu yüzden sadece devam ediyorum. Bunu yapmaya çalışıyorum,” dedi Shami.
(PTI girişi ile)