YENİ DELHİ: Sol ayak stres kırığı ve nöbet nedeniyle beş aydır yok PV Sindu bu yıl tam gaz devam edecek.
İki kez Olimpiyat madalyası sahibi olan Sindhu, sakatlığından tamamen kurtulduğunu ve bu sezon için kendinden emin olduğunu söyledi.
Ağustos ayında Birmingham’daki Commonwealth Games tek bayanlarda altın madalya kazandıktan sonra bir sakatlık nedeniyle kenara atılan as mekikçi, yılın ilk etkinliği olan Petronas Malaysia Open 2023’te üç oyuncunun İspanya’dan Carolina Marin’e yenildiğini gördüğü bir geri dönüş yaptı. .
Sindhu, bir hafta sonra evinde Hindistan Açık’ta ilk turdan tekrar çıktı, ancak Kuala Lumpur’daki rekabetçi aksiyona döndüğünde “ayak hareketlerimden, becerilerimden ve vuruşlarımdan memnun olduğunu” söyledi.
27, “Artık tamamen iyiyim. Fiziksel ve zihinsel olarak tamamen iyiyim. Yaralanmalar olabilir, ancak vücudunuzu sağlıklı tutmak ve her seferinde daha güçlü bir şekilde geri dönmek önemlidir. Kendime güveniyorum, pozitifim ve hatalarımdan ders alıyorum” diyor 27 yaşındaki çocuk Badminton Dünya Federasyonu’na anlattı.
“Ailem de sporcuydu. Bana verdikleri destek ve motivasyon, daha az anlarda devam etmemi sağlıyor.”
Geçen yıl Syed Modi Hindistan Uluslararası, İsviçre Açık ve Singapur Açık olmak üzere üç şampiyonluk kazanan Sindhu, HSBC’deki başarısını yakalamayı umuyor BWF Bu sezon dünya turu.
Dünyanın 9 numaralı raketi “Umarım öyle olur” dedi.
“Ayrıca yüzde 100 olmak zorundasın ama artık tamamen iyileştim. O ritme girip turnuva maçları oynamak zaman alıyor. Programa uyuyorum.”
Lakshya Sen ve HS Prannoy ile birlikte Sindhu, Salı günü Dubai’de başlayacak Asya Asya Karma Takım Şampiyonasında Hindistan’ın mücadelesini üstlenecek.
Bir önceki 2019’da Hong Kong’da eleme aşamasına geçemeyen Hindistan, B Grubu’nda ev sahibi BAE, liderler Malezya ve Kazakistan ile birlikte yer alıyor.
(PTI girişi ile)