Yeni Zelanda’da oynamak için hala çok iştah var: Ferguson, oyuncuların sözleşmelerinden vazgeçmesi üzerine | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

AHMEDABAD: Yeni Zelanda hız belirleyici Lockie Ferguson Oyuncu arkadaşlarının kazançlı T20 ligi anlaşmaları için merkezi sözleşmelerden vazgeçmelerine sempati duydu, ancak Dünya Kupası gibi büyük etkinliklerde ülkeyi temsil etmek için hala yeterince “cazibe” olduğunu söyledi.
Üç Yeni Zelandalı oyuncu — Trent Boult, Martin Guptill ve Jimmy Neeham — dünya çapında çeşitli T20 liglerinde oynamak için geçen yıl merkezi sözleşmelerinden vazgeçti.
Yeni Zelanda’daki T20 kriketinin geleceğini etkileyip etkilemeyeceği soruldu, Ferguson “Cevabı bildiğimi sanmıyorum. Ve kesinlikle benim maaş skalamın üzerinde, ancak bizim bakış açımızdan, kariyerlerinin sonunda olan oyuncuları anlayabilirsiniz.

“Ama aynı zamanda hala Yeni Zelanda için oynamak istediklerini biliyorum. Bu yüzden dengeyi bulmak, bunun ne olabileceğinden emin değilim. Kesinlikle, dediğim gibi, zincirin üstündeki insanlar benim için işe yarayacak.” itibaren. Ama bir oyuncunun bakış açısından Black Caps için oynamayı sevdiğimizi düşünüyorum. “
“Özellikle çok başarılı bir şekilde çalma konusunda böylesine zengin bir geçmişe sahip olduğum için, bu oynaması eğlenceli ve genç yeteneklerin gelip başarılı olduğunu görmek çok ödüllendirici.
“Yani, bir oyuncunun bakış açısından, Dünya Kupalarında Yeni Zelanda için oynamak istediğimizi düşünüyorum. Çocukların hayal ettiği şey bu ve bence bunun için hala çok fazla ilgi var.”
Geçen yıl IPL’de Gujarat Titans’ın bir parçası olarak Hardik Pandya’nın altında forma giyen 31 yaşındaki oyuncu, Hindistan T20 kaptanına övgüler yağdırdı.
“Hardik, ilk günden beri kesinlikle çok büyük bir saygı duyuyorum, Gujarat’ta (Titans) onun altında oynuyor, grup içinde açık bir lider ve seyirciyi çok hızlı bir şekilde ele geçiriyor.
Ferguson, “Ama aynı zamanda, Kane (Williamson) gibi, gruptaki herkes için zamanı olduğunu düşünüyorum” dedi.
“Hindistan ile iyi iş çıkardı. Vücut dilinin grup için harika olduğunu görebilirsiniz ve bence o ülke için olağanüstü bir lider. Ama onun altında oynamaktan kesinlikle keyif aldım.”
Yeni Zelanda, ODI serisinde Hindistan’a 3-0 mağlup oldu ve şu anda Lucknow’daki ikinci maçı altı kaleyle kaybettikten sonra üç maçlık T20 lastiğinde 1-1 berabere kaldı.
“Bakın, bir günlük seri zorluydu, özellikle ilk ODI’de kazanma şansımız oldu. Sonra, ikinci ve üçüncüde galip geldik, biz de bir nevi uyum sağladık. Yani kağıt üzerinde olmasına rağmen 3. -0, oldukça rekabetçi bir koşu olduğunu düşündüm” dedi.
“Ve sonra, T20’lerde her zaman güzeldi. Bu nedenle, özellikle böyle güzel bir stadyumda bir karar vericiye ulaşmak her zaman güzeldir.”
İki T20 maçı için kullanılan sahalar, Hintli kaptan Pandya’nın Yeni Zelanda’nın 20 over’de sadece 99 attığı Lucknow pistini eleştirmesiyle spinner’ları tercih etti.
Ancak Ferguson, T20’ye ağırlıklı olarak topa vuran oyuncular hakim olduğu için düşük skorlu oyunların kriket için iyi olduğunu söyledi.
“İlk oyunda dört (over) atışımı yaptım ve cross-seamers’ı bowling oynamaktan, biraz hızlandırmaktan, biraz daha fazla hız kazanmaktan ve bunu taşımaktan gerçekten keyif aldım. Adil olmak gerekirse, Arshdeep bile bana karşı bowling oynadı. Son maçta biraz tempo ve ilerleme vardı ama spin kesinlikle doğru seçenekti.
“Burada, Hindistan’da ve dünyanın her yerinde çok sayıda T20 oynuyoruz ve bu yüksek skorlu oyunlara sahibiz. Ve bir bowling oyuncusu olarak bazen bu tür düşük skorların, muhtemelen 100 değil, ancak daha düşük skorlu oyunların gerçekten eşit olduğunu düşünüyorum. heyecan verici ve yarasa ile top arasında iyi bir mücadele sağlar.
“Bu yüzden oyun için harika olduğunu düşünüyorum. Taraftarların büyük, yüksek skorlu oyunları tercih ettiğinden eminim ama bir kriket oyuncusu olarak bu oldukça heyecan verici olabilir.”