Yabancı üniversiteler Hindistan’da hayırseverlik için değil, yalnızca para kazanmak için kampüsler kuracak

ManK

New member

UGC geçtiğimiz günlerde Hindistan’da yabancı yüksek öğretim kurumlarının kampüslerinin kurulduğunu ve işletildiğini duyurdu. Yönetmelikler uyarınca, yabancı üniversiteler ülkede kampüslerini kurmakta ve kabul prosedürlerini ve ücret yapılarını belirlemekte serbesttir. Hareket, Hindistan’ın eğitim sistemini uluslararası hale getirmeyi amaçlarken, birçok uzman artan rekabete ve sistemdeki boşlukların kapatılması gerektiğine işaret ediyor.
“Hükümet bu hamleyle Hindistan’daki yabancı adayları vurmayı umuyorsa, o zaman bu öğrencilerin bu yabancı üniversite kampüslerinde okumayı seçeceğinden şüpheliyim. Bu hareket, yabancı adayların Hindistan’dan göçünü durdurmayacak. Zakir Husain Delhi College Siyaset Bilimi Profesörü Ravi Ranjan, “Bu kurumların ana rekabeti, yüksek ücretleri olan Hindistan özel üniversiteleri ile olacak” dedi. Delhi Üniversitesi.
Bu üniversitelerin maliyet yapısı, ülkedeki bu özel üniversitelerinkinden biraz daha yüksek olacaktır. “Bu yabancı üniversiteler Hindistan’a amaç için gelmiyorlar. hayırseverlik. Amaçları iş yapmak ve para kazanmaktır. Altyapıya veya kaynaklara büyük yatırım yapmayacaklar. Bunlar, programlarını yürütmek için zengin özel üniversitelerle ortaklık kurabilir” diyor.
Ülkede ne tür üniversitelerin kampüslerini kuracakları konusunda Ranjan, “Ivy League gibi seçkin üniversiteler ülkede kampüslerini kurmayacaklar çünkü aynı markayı yaratmak kolay değil. Ivy League’i bulmak ve diğer en iyi üniversiteler, yarattıkları profesyonellere yeterli bir yatırım getirisi sağlayamayabilirler, çünkü ülkemiz onlara ABD’dekine benzer çok yüksek ücretli işler sağlayamayabilir.
Devlet eğitim sistemindeki boşlukları doldurmak istiyorsa mevcut kurumların kaynaklarını artırmaya çalışmalıdır. ” Brüt kayıt oranı (GER) yıllar içinde önemli ölçüde iyileşmiştir. Bununla birlikte, kaynaklar altyapı düzeyinde gelişmedi ve kolej veya kaynak sayısında herhangi bir artış olmadı” diyor Ranjan.
“Eğitim için yurt dışına seyahat eden öğrenciler sadece bir derece kazanmakla kalmıyor, aynı zamanda yepyeni bir küresel deneyim kazanıyor, yeni bir kültürde yaşıyor, yeni bir dil öğreniyor ve benzersiz bir deneyim kazanıyor. Bu nedenle, hareket eğitim için öğrenci hareketliliğini durdurmayacaktır. IDP Education Bölge Direktörü (Güney Asya ve Mauritius) Piyush Kumar, asıl zorluğun aynı zamanda ünlü profesörleri ve araştırma pozisyonlarını Hindistan’daki prestijli küresel üniversitelerin mirasını oluşturmak için uydu kampüslere getirmek olacağını söylüyor.
Haydarabad Üniversitesi’nin (UoH) Rektörü Magnificus BJ Rao, yabancı üniversitelere tam özerklik verilirse öğrenciler arasında kalite becerilerini geliştireceklerini söylüyor. “Yabancı üniversiteler, Hindistan’daki yüksek öğrenim kurallarıyla sınırlandırılmamalıdır. Hindistan’daki sistem bürokratiktir ve bu da ilerlemeyi yavaşlatabilir.”
“Yabancı üniversite kampüsleri, Hindistan yüksek öğretim ekosistemini artırabilir. Hindistan Üniversiteler Birliği (AIU) Genel Sekreteri Pankaj Mittal, “Ancak, hem yabancı hem de Hindistan üniversitelerine başarılı olmaları için eşit fırsatlar verilmelidir” dedi. “Yabancı üniversitelere özerklik verilirse, adil rekabet için aynısı Hindistan’daki en iyi HEI’lere de genişletilmelidir. Küresel üniversiteler rekabetçi bir eğitim ekosistemi oluşturacak ve Hindistan üniversiteleri için yeni standartlar belirleyecekti. Harvard ve MIT gibi üniversitelerin Hindistan’da kampüs kurmalarına izin verilmiyor çünkü hiçbir yerde yabancı kampüsleri yok, ancak diğer birçok iyi yabancı üniversite Hindistan’a gelebilir,” diye ekledi Mittal.