YENİ DELHİ: Hintli çöpçü manika batra Dünya Masa Tenisi ana çekilişinin açılış gününde oynandı (WTT) Yıldız Yarışmacı Goa, Dr. Panaji’deki Shyama Prasad Mukherjee Kapalı Stadyumu.
Şu anda dünyada 34. sırada yer alan Manika, önce 64 maçlık tek bayanlar raundunu kazandı ve ardından arka arkaya Archana Kamath ve Sathiyan Gnanasekaranbir ev WTT turnuvasına ilk kez katılarak sırasıyla bayanlar ve karışık çiftlerde çeyrek finale ulaşmak için.
Sutirtha Mukherjee, o günkü tüm maçlarını kazanan ve sırasıyla tek bayanlar ve çiftlerde galip gelen diğer Hintli oldu.
Bununla birlikte, ev sahibi taraftarlar için kalp kırıklığı olacak olan Hintli efsane Achanta Sharath Kamal, hem teklerde hem de çiftlerde mağlup olduktan sonra turnuvadan çekildi.
Sabah seansında, Sharath ve Sathiyan Gnanasekaran çift erkekler 16 maçlık turlarını Koreli Jaehyun An ve Seungmin Cho’ya 3-1 (11-6,11-7,7-11,11-8) kaybettiler.
Günün final maçında yükselen Kazak yıldız Kirill Gerassimenko, hüküm süren İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları şampiyonunu iki maçta (3-0: 11-8,11-7,11-8) mağlup ederek Hintlilerin kalbini kırdı.
Tek kadınlarda en yüksek Hintli olan Manika, ilk seansın erken saatlerinde 152. seribaşı İngiltere’den Ho Tin-Tin’i 3-0 (11-4,11-8,11-5) yenerek hızlı bir başlangıç yaptı.
Daha sonra Li Ching Wan ve Zhu Chengzhu’nun Hong Kong, Çin eşleşmesine karşı zorlu bir 3-2 (8-11,9-11,11-5,11-6,12-10) zaferi için Archana ile takım oldu. elemelerde bir aşamada 0-2 geride kaldıktan sonra.
Son olarak, akşam seansında Sathiyan ile eşleşmesi, karışık çiftlerde Koreli eşleşme Lim Jonghoon ve Shin Yubin’i dört maçta (3-1: 11-7,3-11,11-6,11-6) yendi. anlaşma.
“Bu WTT Star Contender turnuvasının ilk kez Hindistan’da düzenlenmesinden dolayı çok mutluyum. Batra, “Ev sahibi taraftar burada ve insanların beni ve tüm Hintli oyuncuları desteklemeye gelmesinden çok mutluyum” dedi.
“Bugün tekler, çiftler ve karışık çiftlerimi kazandım. Karışık çiftler çok zordu çünkü onlara daha önce iki kez kaybettik. Ama bu sefer kazandık ve bu galibiyetten dolayı çok mutluyum. Bakalım bu turnuvada neler olacak. Ülkem ve kendim için yüzde 100’ümü ve elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.