WPL Müzayedesi: Kabile Kızı Minnu Mani, Teklifleri Karşılığında Zengin Ödüller Topluyor | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Delhi’nin Başkentleri satın almak Kerala 30 lakh Rs için çok yönlü WPL açık arttırma
KOCHI: On yıldan fazla bir süre önce, Kerala’nın Wayanad bölgesindeki Mananthavady’nin eteklerinden bir kabile kızı daha az gidilen yolu seçmeye karar verdi ve kalbine yakın tuttuğu oyun olan kriketten geçimini sağlamayı umdu. Salı günü, 23 yaşındaki Minnu Mani Mumbai’deki ilk Kadınlar Premier Ligi müzayedelerinde Delhi Capitals tarafından 30 lakh Rs’ye alındığında hayalini gerçekleştirme yolunda büyük bir adım attı.
“Hayatımda hiç 30 bin rupi görmedim. Şimdi duygularımı tarif edemem” Minnu bölgeler arası turnuvada Güney Bölgesini temsil ettiği Haydarabad’dan TOI’ye söyledi.

24

Ancak yolculuk Minnu için kolay olmadı. Minnu’nun ailesi Wayanad’daki Choyimoola’nın Kurichiya kabilesine mensuptur ve babası Mani CK bir günlük işçi, annesi Vasantha ise ev hanımıdır. Oyunu 10 yaşındayken yakındaki pirinç tarlalarında erkekler ve kuzenlerle oynamaya başladı. Idapaddi Devlet Lisesi’ne 8. standartta gittiğinde vesayeti altına girdiği kriket oyununu ciddiye aldı. Elsam Bebeköğretmen beden eğitimi.
Yeteneğini gören Elsamma, Minnu’yu Wayanad Bölgesi 13 Yaş Altı takımının seçim denemelerine götürdü. Ancak ailesi onun oynaması fikrine karşıydı. “Babamın sabit bir işi yoktu. İlk önce beni oynamaktan caydırmaya çalıştılar ve kriketin erkekler için olduğunu söylediler. Ancak çok ikna edildikten sonra denemelere gitmeme izin verdiler. Ama seçildiğim an bu denemeler ve daha sonra bir küçük kızlar eyalet kampı için seçildi KCA AkademiThodupuzha, fikirlerini değiştirdiler ve beni yürekten desteklemeye başladılar,” Minnu oyuna başladığını hatırlıyor.

22

15 yaşındayken Kerala U-16 takımından mezun oldu ve bir yıl içinde eyaletin kıdemli takımında yer aldı.
Minnu, kriket rüyasını canlı tutmak için birkaç engeli aşmak zorunda kaldı. Minnu için evinden en yakın uygulama tesisi Krishnagiri’deki KCA stadyumuydu. “Eve geldiğimde günüm sabah 4’te başlıyor. Anneme yemek yapmasına yardım ediyorum. Krishnagiri stadyumu evime yaklaşık bir buçuk saat uzaklıkta. Evimden Krishnagiri’ye direkt otobüs bağlantısı olmadığı için dörtte transfer oluyorum. Minnu, “Antrenman yerime otobüsler saat 9 civarında varacak. Akşam 7 civarında eve geldiğimde bitkinim” diyor Minnu.
Ancak Minnu’nun denemeleri burada bitmedi. “Babam ilk yıllarda oyun oynamak için arkadaşlarından borç para aldı. Ben oyun oynayarak para kazanmaya başlayınca onun borcunu ödemesine yardım ettim ve aileme küçük bir ev yaptırdım. Sonra sel bastı ve evin büyük bir bölümünü yok etti. Kriket sayesinde şimdi yeniden inşa etmeyi başardım,” dedi Minnu.

23

Minnu, Kerala kadın takımının ayrılmaz bir parçasıydı ve Challenger Trophy’de Hindistan ‘A’ ve Hindistan Mavisi için oynadı. Sağ kolu, solak bir falsolu oyuncu olan Minnu, yakın zamanda sona eren Kadınlar All-India Bir Günlük Turnuvasında sekiz maçta 246 turla en çok koşu yapan oyuncuydu ve ayrıca 12 kaleyi ele geçirdi.
Delhi Başkentlerinde, Minnu gibi insanlarla birlikte olacak Jemima Rodrigues, Mega Lanning Ve Şafali Verma. Minnu, Capitals için oynayarak günlük sorunlarının azalacağını ve ülke için oynama hayalini gerçekleştirebileceğini umuyor. “WPL çok büyük olacak. WPL’deki iyi performans fark edilecek ve Hindistan takımı için kapıları açabilir” dedi.
Yerli oyuncular da dahil olmak üzere Hindistan’daki çoğu erkek kriket oyuncusu bir IPL sözleşmesi yapar yapmaz lüks arabalar satın alırken, Minnu’nun hırsları mütevazı. Pratik yaparak harcayabileceğim çok zaman kazanıyorum” dedi Minnu.