Wimbledon’ı mı? Salı deneyeceğim. Ve Kvitov’a ne olacak?

QasiM

Global Mod
Global Mod
Her zaman diğer Grand Slam’ler ve diğer turnuvalarla doludur. Kvitov, çok fazla baskı olduğunu söyledi. Wimbledon’dan önce favorilerden biri olup olmayacağı sorulduğunda, hayır cevabını verdi. Bunu deneyeceğim ve iyi tenis oynadığımda kim bilir neler olacak. Bu hafta başarılı olduğum için mutluyum. Beklemek benim için ve neyin süreceğini göreceğiz, diye ekledi.

Dünyanın dokuz numarası 2011 ve 2014’te Wimbledon’da zafer kazandı. Geçen yıl 3. turda elendi ve burada Bayan Paula Badosaov tarafından durduruldu. Kvitov’a göre yaz yarışının favorileri, dünyanın ilk kadınları Polonya’dan Iga Wiatekov, Belarus’tan Aryna Sabalenkov ve Kazakistan’dan Jelena Rybakinov. Her zaman kazanabilecek birkaç favorimiz vardır. Anneme kıyasla benim için biraz farklı. Ama Mon biraz şaşıracak, diye belirtti Kvitov.

33 yıl 110 günlük olan Çek tenisçi, Almanya Açık’ın en yaşlı oyuncusu oldu. Finalde Hırvat Donna Vekiová’yı 6:2, 7:6 yendi ve turnuvada set kaybetmedi. Bir şampiyonluk kazandığımda her zaman harikadır. Aptal yüzeyim sürer, sevincim de sürer, dedi.

Petra Kvitov, Berlin’deki turnuvayı kazandı.

Uzun ve başarılı kariyeri, birçok sağlık sorununun üstesinden geldiği için daha da değer görüyor. 2016’da yaşadığı bir el yaralanmasının ardından böyle hareket etti. Wimbledon’daki ilk zaferinin üzerinden on iki yıl geçti.

Uzun zaman oldu. Sanki inanç ve kaçınılmaz bir kaçışmış gibi. Sahada ve saha dışında hayatımda çok şey değişti. Kvitov, “Çok zaman harcadım ve dönüp dönmeyeceğimi bilmiyordum.” Dedi. Olgun olduğumu düşünüyorum. Oyunu sonsuza kadar seviyorum, bu değişmedi. Tenis mm stel rda ve mm altı motivasyon. Yaşla birlikte böyledir. Daha fazla deneyimim var ve bu konuda bir şeyler biliyorum, diye ekledi.

Ancak gelecek sorulduğunda temkinli davrandı. Kvitov gülümseyerek, On yıl sonra Urit’te oynamayacağım, dedi. Bir gün anne olmak ve çocuk sahibi olmak istiyorum. Bu her zaman zamanlanmıştır. Kadın sporcuların hayatta ne istediklerine karar vermelerinin kolay olmadığını düşünüyorum. Ama bundan bahsetmiyorum. Ne olur, olur. Bakalım hayat neler getiriyor, diye ekledi.