Wilander, Paris'teki Krejčík büyüsü hakkında: Çok tuhaf. Güvene ihtiyacı var

QasiM

Global Mod
Global Mod
Beş yıl önce Pai eka'da, dünyadaki 33 oyuncunun bulunduğu yerden tüm turnuvayı sansasyonel bir şekilde kazanarak tenis dünyasını fethetti. Ancak o andan itibaren Fransız metropolündeki mahkemeler sanki aniden onun adına lanetlenmiş gibi görünüyordu.

2022 sezonunda Roland Garros'a son şampiyon ve dünya 2 numarası olarak geldiğinde, ilk turda Diane Parryová'ya ve 97. turda elendi.

Daha önce sağlık sorunları yaşadı ve Pai'de başlayacak kadar formda kalmayı zar zor başardı. bu onun yılın tek toprak maçıydı ve bu yıl ona baktığında şunu hatırladı: Oldukça iyiydi ama sonra hastalandım. Onaylamadım ama olumlu oynadığımı düşünüyorum ama korona virüsü nedeniyle turnuvadan çekildiğini hatırladım.

Ateşimin yüksek olduğu gün kendini gösterdi. Sıcak değildim, üşüyordum… unutma.

Geçen yıl Fransa'nın başkentine çok daha iyi bir durumda gitti ama yine ilk sorunla karşılaştı. Ukraynalı Lesje Curenkov'a yenildi.

Barbora Krejkov, Roland Garros 2024'ün ilk turunda.

Madrid'deki turnuvanın 16. turundaydım ve orada da bir tur kaybettim. Ama sonra burada içtim ve bilmiyorum… Sağlığım pek iyi değildi ve kazanamadım, diye özetliyor.

Bu yıl vcarka Viktorija Golubicov rekoru düzeltirken, Krejkov Pazar akşamı 6:7 ve 4:6 mağlup oldu.

Toprakta maç kazanamadan içtim ve son birkaç ayda başıma gelen pek çok olay nedeniyle tekrarlanan yaralanmalardan ve hastalıklardan şikayetçi oldum. Bir kod var, kavga ettiğimde bile sonlarda bir iki noktayı kaçırdım ve onu kırabilirdim.

Yıllardır yargılanan Wilander, şampiyonun içinde bulunduğu duruma ilişkin yerinde bir yorum yaptı: Onu üzen şeyin bu denge olmadığını, sık sık sakatlandığını ve iyileşemediğini söyleyebilirim.

Erkekler ve kadınlar arasında benzersiz bir vuruş yeteneği var, ancak oyunu işe yaramayınca, bu yıl gördüğümüz gibi, bocalayabiliyor ve Krejkov'un Golubicov'a karşı çok fazla zorlanmadan 51 hata yaptığını fark ediyor.

Sezon başında Avustralya Açık'ta çeyrek finale yükselen ve bana zirvede beni ezip geçebileceğini gösteren 20 yaşındaki Çek'i övdü.

Mats Wilander, Eurosport uzmanı

Her iki çukurda da gevşek olduğu için zaman oynadığında oynanamaz durumda. Üst üste maçları bana kazandıracağı bir turnuvayı kazanması gerektiğini düşünüyorum. Eğlenceli ve rekabetin fazla olmadığı bir etkinlik seçmelidir. Kendine güven her şeyden daha fazlasına ihtiyaç duyar.

Krejkov bunun farkında ve bu nedenle sezonun çimenli kısmından kaçınarak karşılığında rahatlık bulmayı umuyordu. Olimpiyat Oyunları tatbikatının iki aydan kısa bir süre içinde Paa'ya gelmesi benim için bir dönüm noktası.