WFI vs Güreşçiler: Vinesh Phogat, Gözetim Komisyonu üyesini ‘hassas bilgileri’ sızdırmakla suçluyor | Daha fazla spor haberi

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Hindistan Güreş Federasyonu Wrestler’a karşı kan davası bundan sonra Pazar günü yeni bir dönüş yaptı. Vinesh Fogat sanık denetim komitesi üyesi ‘hassas bilgi’ sızıntısı.
Spor Bakanlığı’nın oluşturduğu ve efsane boksörün liderliğindeki heyet MC Maria Kom WFI Başkanı Brij Bhushan Sharan Singh’e yönelik cinsel taciz iddialarını araştırıyor.
Uzun bir sosyal medya gönderisinde Vinesh, spor bakanı Anurag Thakur’u etiketleyerek komite üyesi hakkında gerekli işlemin yapılmasını istedi.
“Geçenlerde, gözetim komitesi üyesi olan bir sporcunun dünden beri bazı basında çıkan haberleri okurken cinsel taciz şikayetinin içeriğini sızdırdığının farkına vardım. Bir sporcu olarak, bir sporcu arkadaşını bu grubun üyesi olarak görmek son derece moral bozucu. Teftiş kurulu o kadar pervasızca davrandı ki kadınlara karşı tavırları bu davranışlarından belli oluyor” diye yazdı.

Basına hassas bilgileri sızdıran bir gözetim komitesi üyesi hakkında işlem talep edin.… https://t.co/Qn5lpWjDcC

— Vinesh Phogat (@Phogat_Vinesh) 1677422378000
“Bu sporcunun, üst düzey WFI yetkililerine yönelik cinsel taciz iddialarını araştıran her iki komitenin de üyesi olması daha da şok edici. Tüm bunlar, komite prosedürlerine karşı derin bir güvensizlik yarattı. bu komite üyesinin adil ve haklı bir soruşturma olması gereken stratejik girişimleri , konumunu bu şekilde kullanan herhangi bir üyeye sert bir şekilde davranılmasını ve komiteden derhal ihraç edilmelerini talep ediyorum .
“Endişe sadece bu soruşturmanın ilerleyişi ile sınırlı değil, çünkü eski başkanın bu üyeden destek alacağından eminim. Bu üye ilk günden itibaren kadınların çıkarlarına aykırı hareket etti. Bu sporcu, komite çalışmaları sırasında şoke etti. Bu konunun bir an önce araştırılmasını ve gerekli tüm önlemlerin alınmasını talep ediyorum.”
Komisyon, ülkenin en iyi güreşçileri tarafından Brij Bhushan’ın çok sayıda kadın güreşçiye cinsel tacizde bulunduğu ve sporcuların gözünü korkutduğu yönündeki iddiaları araştırmak üzere 23 Ocak’ta kuruldu.
Spor Bakanlığı geçtiğimiz günlerde gözetim komitesinin raporunun sunulması için son tarihi iki hafta uzattı.