VITMEE 2023 sınavı 16 ve 23 Nisan’da yapılacak, 31 Mart’a kadar vit.ac.in adresinden kayıt olun

ManK

New member

YENİ DELHİ: Vellore Teknoloji Enstitüsü Master Giriş Sınavı (VITMEE) tarihleri Vellore Teknoloji Enstitüsü tarafından resmi internet sitesinde yayınlandı.
Resmi internet sitesinde yer alan resmi mesaja göre sınav 16 ve 23 Nisan 2023 tarihlerinde 10:30-12:30 ve 14:30-16:30 olmak üzere iki oturumda yapılacaktır. VITMEE sonucu 5 Mayıs 2023 tarihinde açıklanacaktır. Sınava son başvuru tarihi 31 Mart 2023’tür.
Test, adayın matematik, fizik, kimya ve mühendislik dahil olmak üzere çeşitli konu ve disiplinlerdeki bilgisini ve yeteneğini değerlendirir. VITMEE’de elde edilen puan, üniversite tarafından adayın kurum tarafından sunulan yüksek lisans programlarına kabul edilmeye uygunluğunu ve uygunluğunu belirlemek için kullanılır.
Kısa listeye giren adaylardan tercih ettikleri kampüsü ve şubeyi seçmeleri istenecektir. Kısa listeye giren adayların Rs tutarında bir avans ödemesi gerekmektedir. 1 lakh. Ön ödemesini son başvuru tarihine kadar ödemeyen adaylar kesinlikle kabul edilmeyecektir.
soru kağıdı dokusu
Bilgisayar Tabanlı Test (CBT) objektif soru Kağıdı, maksimum 100 puanla 100 sorudan oluşur.
Bunlardan 80’i seçilen teknik konudan ve 20’si İngilizce iletişimden gelmektedir. Yanlış cevaplar için olumsuz puan yoktur.
Çevrimiçi başvuru için doğrudan bağlantı
VITMEE, Vellore Teknoloji Enstitüsü tarafından yönetilen bir yüksek lisans giriş sınavıdır (Vit), Tamil Nadu, Hindistan. VITMEE’ye başvurmak için şu adımları izleyin:
1. Adım: VIT’in resmi web sitesini (https://vit.ac.in/) ziyaret edin.
Adım 2: Kabuller sekmesine gidin ve VITMEE’ye tıklayın.
3. Adım: Uygunluk kriterlerini okuyun ve tüm gereksinimleri karşıladığınızdan emin olun.
Adım 4: Çevrimiçi başvuru formunu doldurun ve başvuru ücretini ödeyin.
Adım 5: 10. ve 12. not kağıdı, lisans derecesi ve vesikalık fotoğraf gibi gerekli belgeleri yükleyin.
Adım 6: Doldurulmuş başvuru formunu gönderin ve ileride başvurmak üzere bir kopyasını saklayın.
Giriş kartının resmi olarak yayınlanmasını bekleyin ve sınava programa göre girin.
VIT web sitesindeki sonuçları kontrol edin ve kabul için uygunsanız danışma oturumuna katılın.