Virat Kohli: Fazla puan alamamak ‘beni yiyordu’ | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Virat Kohli, dördüncü Testte üç yıldan uzun Test yüzyıllarını aşan bir kuraklığı sona erdirdi. Sınır Gavaskar Kupası Ahmedabad’da Avustralya’ya karşı oynadı ve vuruş efsanesi daha sonra “eksikliklerin” artan “komplikasyonlara” yol açtığını ve bunun “beni yiyip bitirdiğini” kabul etti.
‘Kral’ Kohli 186’lık bir vuruşla geldi. 28. Test yüzyılı bu üç yıl üç ay sürdü ve Hindistan’ın, Shubman Gill’den bir asır da dahil olmak üzere toplam 571 ile Avustralya’nın 480’ine sağlam tepkisine yol açtı.
Ancak Test beşinci günde berabere bitti ve Hindistan’a 2-1 galibiyet verdi.

Sakinlik, saygı ve ilham dolu bir sohbet!
😊
🙌
Sohbet kazandıran özel gönderi serisi… https://t.co/Q9p3OFRMgi

— BCCI (@BCCI) 1678766477000
Baş antrenör Rahul Dravid ile konuşan 34 yaşındaki Kohli, beklentilerin ağırlığının kendisine biraz ağır geldiğini açıkladı.
Videosu BCCI tarafından web sitesinde yayınlanan sohbette Kohli, Dravid’e “Dürüst olmak gerekirse, kusurlarım nedeniyle üzerimde komplikasyonların büyümesine izin verdim” dedi.
“Üç rakamlı hedefe ulaşma çaresizliği, bir topa vuran oyuncu olarak başınıza gelebilecek bir şey. Bunun bana bir dereceye kadar olmasına izin verdim. Ama dezavantajı, mutlu olacak bir adam değilim.” 40 – 45. Takım adına oynamaktan gurur duyuyorum.

“Virat Kohli’nin öne çıkması gerektiği gibi değil. 40’a vurursam, 150’ye vurabileceğimi biliyorum. Bu beni çok yiyor.
“Takım için neden o kadar yüksek puan alamıyorum? Çünkü takımın bana ihtiyacı olduğunda, zor koşullarda ayağa kalkıp gol atmakla gurur duyuyordum. Bunu yapamayacak olmam beni rahatsız ediyor.” ,” ekledi.
Dravid’in ne kadar zor olduğu sorulduğunda Kohli, “Acımasızca dürüst olmam gerekirse, otel odasından çıktığınız andan itibaren, dışarıdaki adamdan asansördeki adama, otobüs şoförüne kadar her şey biraz zorlaşıyor. Herkes ‘yüz istiyoruz’ diyor.
Kohli, “Dolayısıyla her zaman kafanızda oynuyor, ancak bu kadar uzun süre oynamanın güzelliği de bu, bu komplikasyonlar su yüzüne çıkıyor ve bu zorlukların üstesinden geliyor” dedi.

1/11

King Kohli’nin ilk 10 Testi doğru

Alt yazıları göster

Pune’daki 2. testte Kohli tamamen Protealarla ilgiliydi. İlk vuruşlarda, Kohli 254* vuruşunu 33 sınır ve bir çift altılı 336 topla yaptı. 254* vuruş sayısı, Test maçlarındaki en yüksek puanı olmaya devam ediyor. Hindistan maçı bir vuruş sırası ve 137 koşu ile seriyi 2-0 kazandı.

Kohli, 2016 yılında imparatorluğun en iyi dönemindeydi. Kohli rekorları alt üst etti ve yenilerini yaptı. Performanslarından biri konuk İngiltere tarafına karşı geldi. Mumbai’deki 4. Testte Kohli, 25 sınır ve altı ile 340 toptan 235 tur attı. Her İngiliz bowling oyuncusunu sınırların dışına vurdu. Hindistan daha sonra 631 sayı attı, ancak Hindistan bir vuruş sırası ve 36 koşuyla kazandığı için Hindistan’ın İngiltere’yi devirmesi için yeterliydi. Bu vuruş, Wankhede Stadyumu’ndaki dönen bir pistteki agresif yaklaşımıyla hatırlanacaktı.

Bu, Kohli’nin Batı Hint Adaları’na karşı Test kriketindeki ilk çift yüzüydü. Antigua’daki 1. Testte Kohli, Gabriel, Roach ve Brathwaite ile karşılaştı ve onlara saldırdı. Kohli daha sonra 24 sınırla 283 toptan 200 tur attı. Hindistan, Kohli’nin çift namlusu ve Ashwin’in 113 sayılık kahramanca vuruşları sayesinde 566-8 puan aldı. Batı Hint Adaları, Hint bowlingine hiçbir yanıt vermedi ve maçı bir vuruş sırası ve 92 turla kaybetti. 200 vuruş, “Kral Kohli” sınıfını vurguladı.

King Kohli, Indore’daki 3. Testte NZ bowling oyuncularının her yerindeydi. En üst sıra bozulduktan sonra, Kohli vites değiştirdi ve Kiwis’e karşı parlak bir çift yüz attı. Kohli daha sonra 20 sınırla 366 topla 211 tur attı. Hindistan, Test maçını 321 turluk büyük bir farkla kazandı ve seriyi 3-0 aldı.

Bu vuruşlar, fantastik kariyerinde çok önemli olacaktır. Bu sadece bir yüzyıl değil, akmasına izin vermek istediği bir duyguydu. 2018’de Hindistan, Virat Kohli liderliğinde İngiltere’ye gitti. Edgbaston’daki 1. Testte, Hindistan’ın en üst noktası genç Sam Curran tarafından alt edildi. Kohli, arenaya 4 numaradan girdi. Kohli, düşmanı James Anderson’a yerleşmek için zaman ayırdı. Grev yapmaya devam etti ve ellisine vurmaya devam etti. Elli yaşına geldiğinde, İngiliz bowling oyuncularına saldırdı ve ilk yüzünü İngiliz topraklarında bir duygu kükremesi ile attı. Kohli daha sonra 22 sınır ve altı ile 225 toptan 149 tur attı. Hindistan, Testi 31 koşuyla kaybetmesine rağmen, zorlu çim sahalarda Hint kriketinin yeni amacını gösterdi.

Kohli, kaptan olarak ilk istekada yüz sayı atmıştı. Hindistan’ın ikinci vuruşta kovalamak için 364’e ihtiyacı vardı. Kohli, Avustralya’nın güçlü bowlingine rağmen gol atacağına karar verdi. Kohli denklemi 60 koşuya indirdi ve yüz sayı attı. Kohli, çöküşü gören Lyon tarafından kovuldu ve Hindistan maçı 48 sayı farkla kaybetti. Kohli, 16 sınır ve altı ile 175 toptan 141 tur attı.

Sıradaki dizi ile Kohli, Proteas’a karşı 2. Test’te yalnız bir savaşçı olduğunu kanıtladı. Tepe sırası çöktükten sonra Kohli, Centurion’un zorlu koşullarında Morkel, Philander ve Ngidi gibilerine saldırdı. Kohli, 15 sınırla 217 toptan 153 tur attı. Kohli’nin kaleler arasındaki koşusu maçın en önemli olayıydı. Hindistan maçı 135 turla kaybetti. Ancak aynı niyetle Hindistan, Johannesburg’daki son test maçını kazandı.

3. Testte Kohli, MCG’nin atlama şeridinde agresif yaklaşımını bir kez daha gösterdi. Yine 100’e ulaşan Ajinkya Rahane ile birlikte Kohli, Hindistan’ı yeniden rayına oturtmak için sağlam bir ortaklık kurdu. Ancak Avustralya bowling takımını alt üst eden Kohli’ydi. Kohli, 18 sınırla 272 toptan 169 tur attı. Hindistan test maçı berabere kaldı. Bu maç aynı zamanda MS Dhoni’nin bir oyuncu ve kaptan olarak test kariyerinin de sonu oldu.

Hızı ve dayanıklılığıyla tanınan zorlu Perth pistinde Hindistan, Avustralyalılara karşı 2. Testi 1-0 önde oynadı. Avustralya ilk istekada 326 sayı attıktan sonra, Hindistan’ın en iyi ligi, Starc ve Hazlewood gibi ateş püskürten oyuncularla yeniden çöktü. Kohli, yeni inşa edilen Perth Stadyumu’na girdi ve şık kapak sürüşleri ve vuruşlarıyla Avustralya bowlingine meydan okudu. Kohli daha sonra Perth’deki zorlu bir parkurda yüz puan aldı. Kohli, 13 sınır ve altı ile 257 toptan 123 tur attı. Hindistan, çok çabaya rağmen maçı 146 turla kaybetti ancak seriyi tarihte ilk kez Kohli’nin yönetimi altında kazandı.

Eden Gardens’ın vuruş yapmanın zor olduğu yeşil sahasında Kohli, Sri Lanka’ya karşı 1. Testin 2. vuruşunda bu çimlerde nasıl vuruş yapılacağını gösterdi. Kohli, Test kriketinde sınırları ve altıları aşarak neredeyse bir ODI vuruşu oynuyordu. Kohli, 12 sınır ve bir çift altılı 119 topla 104* sayı attı. Maç berabere bitti, ancak daha sonra Hindistan diğer iki test maçını kazandı.

Kohli, sekiz saat 30 dakikadan fazla süren 364 topun alışılmadık vuruşlarını yaptı. Çeşitli formatlarda 75. uluslararası yüzyılıydı.
Dravid, eski kaptanın o kadar büyük puan aldığını görmek için de çaresiz olduğunu, ancak sonunda buna değdiğini çünkü Kohli’nin bir ustalık sınıfı verdiğini söyledi.
“Onu bir oyuncu olarak gördüm, yüzlercesini televizyonda gördüm ve yaklaşık 15-16 ay önce teknik direktörlüğü devraldıktan sonra, onun bir Test 100 puan aldığını görmek için biraz çaresizdim ve oyunun rahatlığından gerçekten keyif aldım. giyinme odası
Dravid, “Yüzlerce Testte eğlenip rahatlayabilmek. Bu bir güzellikti. Beni uzun süre beklettiniz, ancak bir vuruş sırasını ve onu oluşturma şeklinizi izlemek mutlak bir ayrıcalıktı,” dedi Dravid.

Bu maçtan önce, Kohli’nin son Test yüzyılı, Kasım 2019’da Hindistan’ın Bangladeş’e karşı yaptığı ilk Gündüz/Gece Testinde gelmişti.
Kohli, “dönüm noktalarını asla aşmadığı” konusunda ısrar etti.
“Pek çok insan bana ‘Bu yüzleri nasıl atıyorsun’ diye soruyor. Ben de her zaman yüzün hedefim dahilinde gerçekleşen bir şey olduğunu söylüyorum, yani takımım için mümkün olduğunca uzun süre vuruş yapmak.”
Kohli, zindeliğinin çeşitli şekillerde vuruş yapabilmesine itibar etti ve bu da onun tüm formatlarda mükemmel olmasını sağladı.

“Dört seans vurabilirim, beş seans vurabilirim, işte burada kondisyon ve fiziksel hazırlık benim için devreye giriyor.
“Sahaya rahat bir şekilde çıkıyorum çünkü birçok yönden vurabileceğimi biliyorum. Üç seans oynadığımda ve çöküyormuş gibi hissettiğimde ve hızlı koşulara ihtiyacım olduğunda çaresiz değilim, aksi takdirde dışarıda kalamam.” Uzun süredir orada” dedi.
“…..Bir seansta 30 tur attığım ve sınıra ulaşmadığım için oldukça mutluyum ve hiç de çaresiz değilim çünkü sınırların geleceğini biliyorum ve bu şekilde oynamak zorunda kalsam bile altı vurabilirim. seanslar ve 150. Bununla bir sorunum yok.”

Kriket Yapay Zekası

(Ajansın katkısıyla)