Vinod Indurkar, CCRT’nin yeni direktörü | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Nagpur: Görsel sanatlar gurusu Vinod Indurkar, eğitimi kültüre bağlama alanında çalışan önde gelen kurumlardan biri olan Kültürel Kaynaklar ve Eğitim Merkezi’nin (CCRT) yeni direktörü oldu.
CCRT, yeni ortaya çıkan kültürel çalışma alanları da dahil olmak üzere kültürün çeşitli yönlerinde “derinlemesine çalışma/araştırma” amaçlı genç sanatçılara burslar, genç ve kıdemli burslar vermek gibi Kültür Bakanlığı’nın politikalarını uygular.
Ayrıca Kültür Bakanlığı’nın yeni bir girişimi olan NICHM programı kapsamında sanat yönetimi eğitim programları düzenlemektedir. CCRT ayrıca gençler arasında sosyal değerleri ve topluluk katılımını teşvik etmeyi amaçlayan bir gençlik kültürel mirası liderlik programı uygulamaktadır.
Indurkar, Tagore Güzel Sanatlar Profesörü ve Nagpur Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü eski Başkanıdır. Sanat ve kültür alanında çeşitli kuruluşlarda uzman olarak çalışmaktadır. Onun liderliğinde şimdiye kadar 27 araştırmacı doktora derecesini almıştır ve Güzel Sanatlar alanında D Litt’e sahip tek profesördür.
Indurkar’ın Nagpur şehrine en son katkısı, meydanlardaki Metro sütunlarının ve Futala Gölü’nün temaya dayalı süslemesidir. Sanatçılardan oluşan ekip, onun yönetimi altında Metro sütunlarındaki güzel duvar resimleri üzerinde çalıştı. NCERT’nin sanat eğitimi için ulusal sondaj kurulu grubunun bir üyesi olarak, ulusal eğitim politikası için Görsel Sanatlar konusu için adım adım bir plan hazırladı.