Bhubaneswar/Koraput: Eyalet hükümeti Perşembe günü Vikram Deb Özerk Koleji, Bağlı bir üniversiteye Koraput ilçesinde Jeypore. Başbakan Naveen Patnaik, Cuma günü kutlanacak olan platin yıldönümü etkinliğinin baş konuğu olarak üniversiteye yaptığı ziyaretten önce öneriyi onayladı.
Yüksek öğretim departmanı Perşembe günü, bölgesel yargı yetkisini değiştirerek kolejin bir üniversiteye yükseltilmesiyle ilgili bir bildiri yayınladı. Berhampur Üniversitesi. Tebliğe göre, yeni üniversite tebliğ tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Odisha Gazetesi.
Şimdi bu kolej ve bölünmemiş Koraput bölgesindeki diğer kolejler, Berhampur Üniversitesi’nin yetkisi altındadır. Bu yeni üniversite Berhampur Üniversitesi’nin yükünü hafifletecek. Resmi kaynaklar, Koraput, Malkangiri, Rayagada ve Nabarangpur bölgelerinde faaliyet gösteren kolejlerin Vikram Deb Üniversitesi’ne bağlı olacağını söyledi.
Naveen, bu karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölünmemiş Koraput bölgesinin aydınları ve öğrencilerinin uzun süredir devam eden taleplerinin karşılandığını söyledi.
1 Temmuz 1947’de kurulan kurumun 15 dönüm arazi üzerine kurulu yaklaşık 4000 öğrencisi bulunuyor. Sanat, bilim ve ticaret dallarında 16 lisansüstü program ve 17 lisans programı yürütmektedir. “Bu hamle Koraput, Rayagada, Malkangiri ve Nabarangpur bölgelerinden binlerce öğrenciye yardımcı olacak. Naveen bir basın açıklamasında, Güney Odisha’da yüksek öğrenimde bir kilometre taşı olacak” dedi.
Jeypore MLA ve Platin Yıldönümü Kutlaması Organizasyon Komitesi Başkanı Tara Prasad Bahinipati, Vikram Deb Koleji’nin üniversite statüsünün uzun süredir bu bölge halkının bir talebi olduğunu söyledi. “Başbakanımıza talebimizi yerine getirdiği için minnettarız. Jeypore Üniversitesi, bölünmemiş Koraput bölgesinin akademik faaliyetlerini güçlendirecek ve Berhampur Üniversitesi’ne güvenen öğrencilere büyük ölçüde yardımcı olacak.”
Kolej, kolejin kurulması için arazi ve binalar bağışladığı için eski Jeypore zamindari Vikram Deb Verma’nın o zamanki kralının adını almıştır. Yıllar boyunca kolej, kaliteli eğitim, yerleşik ahlaki değerler ve öğrenciler arasında liderlik sağlama konusunda sürekli büyümeye, genişlemeye, ilerlemeye ve gelişmeye tanık olmuştur.
Okul hatırasını dağıtmanın yanı sıra, başbakan bu vesileyle Koraput turizmiyle ilgili özel bir posta zarfı yayınlayacak ve Jeypore’nin ikonik Jagannath Sagar’ının geliştirilmesi ve kadınların kendi kendine yardım gruplarına mali yardım için özel bir paket duyurması bekleniyor. ( SHG’ler).
Bu arada polis, Başbakan’ın ziyareti sırasında herhangi bir istenmeyen olayı önlemek için kapsamlı güvenlik düzenlemeleri yaptığını iddia etti. En az 20 müfreze askeri güç konuşlandırılırken, Jeypore’a giren araçlar aranıyor. “Şu anda durum kontrol altında ve yeterli güvenlik önlemleri alındı. Koraput SP Avinab Sonkar, sivil polislerin miting alanı ve çevresine gelişmeleri yakından takip etmek üzere konuşlandırıldığını söyledi.