Victoria Azarenka, Adelaide’de Anhelina Kalinina’yı yenmek için derinlere iniyor | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Eski dünya bir numarası Victoria Azarenka, zorlu bir maçta Anhelina Kalinina’yı 7-6(9) 7-6(5) yenerek sarsıntılı bir başlangıcın üstesinden geldi. Adelaide Salı günü Uluslararası 1 ve WTA 500 turnuvasının ikinci turuna ulaşın.
İki kez Avustralya Açık şampiyonu olan Azarenka, 5-1 gerideyken sorun yaşadı, ancak heyecan verici bir eşitlik bozmadan kaçınmadan önce beş set noktasını kurtarmak için mücadeleci ruhunu topladı.
Belaruslu ikinci sette erken bir ara verdi ancak avantajından vazgeçerek Ukraynalı rakibine karşı bir eşitlik bozma daha kazanarak beşinci maç puanı galibiyetini tamamladı ve Çin’in rakibiyle karşılaştı. Zheng Qinwen.
Azarenka, “Hiçbir zaman kolay olmayan ilk maçlardan bahsettiğinizde, bu kesinlikle listenin başında yer alıyordu” dedi. “Bugün çok ama çok iyi oynayan bir rakibe karşı oynadım.
“Zaten iki maç oynamıştı, bu yüzden özellikle oyunun başında biraz ivme kazandı.
“Ayağımı bulamadım ve sezon dışında üzerinde çalıştığım her şeyi oyuna aktarmak için adım adım ilerliyor ve yarın biraz daha iyi olmayı umuyorum.”
2022’de WTA Yılın Yeni Geleni, Zheng Anett Kontaveit’i 6-1 4-6 7-6(7), eski Fransa Açık ikincisi Marketa Vondrousova sekizinci seribaşı Ekaterina Alexandrova’yı 4-6 6-3 6-2 yenerken, savaşmak için bir maç puanı kurtardı.
Eski Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko daha sonra eski dünya bir numarası Karolina Pliskova’yı 6-1 6-3 yenerek ikinci tura yükseldi.
RADUCANU KAZANAN BAŞLANGIÇTA
Eski ABD Açık şampiyonu Emma Raducanu, bileğinden sakatlandıktan sonra sahaya geri döndü ve yağmurun vurduğu bir çatışmada ilk seti kaybetti. Linda Fruhvirtova, Çek genci 4-6, 6-4, 6-2 yenmeden önce Auckland Classic WTA 250 açılışında.
Raducanu, 17 yaşındaki rakibiyle çarpışması hakkında “Ne savaştı” dedi. “Linda harika bir genç oyuncu ve benim için farklı bir dinamikti çünkü normalde ben gencim.”
Seribaşı Amerikalı Coco Gauff, Wimbledon yarı finalisti Tatjana Maria’yı 6-4 ve 6-1 yenerek beş maçlık bir mağlubiyet serisini kırdı.
Eski ABD Açık şampiyonu Sloane Stephens’ın Rebeka Masarova ile oynayacağı maç yağmur nedeniyle ertelendi ve Çarşamba gününe ertelendi.