GÜNTUR: Vali Biswabhusan Harichandan eğitimin toplumdaki her topluluğun ekonomik kalkınması için en önemli araç olduğunu ve eğitim ile yoksulluğun bağlantılı olduğunu söyledi. Bir kişi ne kadar çok eğitim alırsa, bireyin ve ailesinin gelirini artırma ve yoksulluktan kurtulma şansının o kadar yüksek olduğunu söyledi. Vali Harichandan göreve başladı Kaundinya Eğitim Vakfı sponsorlu IAS akademisi bal arısı KaundinyapuramPazartesi günü Guntur ilçesine bağlı Venigandla köyü.
Vali Harichandan, Kaundinya Eğitim Vakfı’nın hak eden öğrencilere sunduğu bursların, aksi takdirde ekonomik durumları nedeniyle yüksek öğrenim görme şansı verilmeyecek olan öğrencilere faydalı olacağını söyledi. Vali, Vakfın son 12 yılda yaklaşık 4.500 fakir ve hak eden öğrenciye Rs.96 lakh tutarında burs sunarak sağladığı hizmetleri takdir etti. açılışını gerçekleştirdiğini söyledi. Kaundinya IAS Akademi toplumun daha zayıf kesimine mensup hak eden öğrencilere eğitim sağlamak, aday öğrencilerin prestijli All India Civil Services’a seçilmesine yardımcı olacaktır.
Vali, Ulusal Eğitim Politikası-2020’nin eğitim sektöründe büyük bir reform getirdiğini ve önümüzdeki yıllarda Hindistan’ı bilgiye dayalı bir ekonomiye dönüştürmesinin beklendiğini söyledi. Daha önce Vali Harichandan, Kaundinya Eğitim Vakfı’nın hak eden öğrencilerine burs dağıttı. Vali RP Sisodia Tütün Kurulu İcra Direktörü Özel Baş Sekreteri Dr. A. Sridhar Babu, Vijayawada Şehri Polis Komiseri, Kanti Rana Tata, Kaundinya Eğitim Vakfı’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. EV Narayana, Y. Satyanarayana, Dr T Seva Kumar ve diğerleri hazır bulundu.