Vachoušek, Sparta’nın Slavia’dan “daha iğrenç” olduğunu iddia ediyor. Duvarlı penaltı onu ayağa kaldırdı

QasiM

Global Mod
Global Mod
19 yaşındaki oyuncu korkudan işinin bittiğini gösterdi. Neredeyse dolu bir tribün önünde ve ergenlik çağındaki en iyi rakibe karşı penaltı vuruşu yapmak büyük cesaret ve özgüven gerektirir. O da kaçırmıyor.

Slavist kaleci Aleš Mandous bile, “Antrenörlerin ve benim şutörler için bazı ipuçlarımız vardı, o aralarında değildi”, altın saçlı, uzun boylu, zayıf bir adamın kendisine doğru koşmasına şaşırdı. “Aslında onun işini kolaylaştırmamak için öne atlamak istemedim. Şans eseri sağ tarafa çarptım.”

İlk yarının hazırlıklarında Slavia’nın kalecisi direğe koştu ve Vachouška’nın şutu dışarı çıktı. Teplice’nin eski temsilcisi ve şu anki spor direktörünün oğlu, “Antrenmanlarda ilk üçe atandım” dedi. “Kendime yeterince güveniyordum, ilk turda tüm penaltıları ben attım. Kalecinin bacaklarına bakıyorum, atlamasını bekliyorum. Bu sefer gayet iyi tekme attım, Mandy güzel yakaladı. İşe yaramadı, devam edelim!” genç adam umutsuzluğa kapılmadı.

Ve teknik direktör Zdenko Frťala bile onu telafi edemedi. “Topu almak için gereken iç güce sahip olduğunu ve özellikle mola sonrasında başarısızlığı telafi etmek için her şeyi yaptığını takdir ediyorum. İki tehlikeli durumdaydı. Diğer büyük oyuncular önemli maçlarda penaltı vuruşunu dönüştüremediler ve belki bu onları geride bıraktı ama Tadis nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösterdi” diye övgüde bulundu koç. “Bunun için onu azarlamayacağım.”

Slavialı futbolcular, az önce Teplice penaltısını eleen kaleci Aleš Mandous’u kutluyor.

Vachouška penaltı vuruşunu kaçırmadı ancak paradoksal bir şekilde vuruşu başlattı. “İlk yarıda biraz kalemle oynadım, sonra 10 vermedim, bu beni ayağa kaldırdı ve kendime inanmaya başladım. Başarı ve başarısızlık beni yükseltiyor, bu yüzden bunu kafama yerleştirdim” diye açıkladı Vachoušek.

Takım arkadaşları tarafından teselli edilmesine bile gerek yoktu: “Hiçbir şekilde buna ihtiyacım yok, bunu kafamda kendim netleştireceğim. Ben de öyle yaptım.”

Ancak, aksi takdirde eleştirel olan babasından da övgü duydu. Takım arkadaşlarının hedefi haline gelen Neboj, “İkinci yarıda ve penaltı sonrasındaki tepkimde” dedi: “Çocuklar zaten benimle dalga geçiyor, bunu anlıyorum. Kasiyer Grigar’a borcum var. Bunları ona göndereceğim!’

Daha deneyimli oyuncular genellikle penaltıyı kullanır. “Ama Filous oynamadı” diyen Vachoušek, “kendi” Slavia’sına karşı oynayamayan forvetten bahsetti. “Ve Trubač henüz sahada değildi. Bir dahaki sefere penaltıya inansam bile, koçun beni tekrar oraya gönderip göndermeyeceğinden emin değilim.” Babasından, Avrupa 21 Yaş Altı şampiyonundan veya bir futbolcudan daha iyi olmayı kendine hedef koyan oyuncu gülümsedi. Olympique Marsilya, Sparta ve Slavia.

Bu yıl Teplice kendi evinde Stínadly’de ligde ilk üçün peşinde, Sparta ve Slavia ile bir puan aldılar, Plzeň’i yendiler. “Taraftarlar bu işin arkasında. Sayıları çok olduğunda kendinizi yorgun hissetmezsiniz, sürekli çalışırsınız. Bize çok yardımcı oluyorlar!” Vachoušek onlara teşekkür etti ve iki maçı Prag S ile karşılaştırdı: “Sparta, Slavia karşısında biraz daha iğrençti, burada daha çok mücadele ettik, her ne kadar zorlu bir maç olsa da.”

Devre arasında ünlü oyuncu Chytil’in gol atması üzerine Trnvel, ancak daha sonra golün geçerli olup olmayacağı VAR’da uzun süre tartışıldı. “Korktum, şans eseri ofsayttı” diyerek alnını sildi.

Camcılar teknik direktör Frťala’nın yönetimi altında gelişiyor ve Vachoušek de bunu algılıyor. “Slavia’ya karşı birbirimiz için çok çalıştık, her şeyi hallettik. Bu takım ruhumuzu gösteriyor!”

Takım Benjamin’i tuttu, penaltıdan keyif alamayacaklar: “Kötü bir şeyden de olsa, geleceğe yönelik tecrübe alacağım.”