MELBOURNE: Avustralya açıcı Osman Hoca Pakistan doğumlu kriket oyuncusu seyahat belgelerinin verilmesindeki gecikmeler nedeniyle sabah uçuşunu kaçırmak zorunda kaldıktan sonra Çarşamba günü geç saatlerde Test serisi için Hindistan’a seyahat etmek için vize aldı.
Sydney Morning Herald’da yer alan bir habere göre, pasaport ve vize Çarşamba akşamı geç saatlerde Melbourne’da bir Cricket Australia (CA) temsilcisine teslim edildi.
liderliğindeki Avustralya test ekibi ve destek personeli Pat Cummins Salı ve Çarşamba günleri takımın Bengaluru’daki eğitim üssüne iki ayrı uçuşla yola çıktı, ancak Khawaja pasaportu ve vizesi teslim edilmediği için uçağa binemedi. Hindistan yüksek komisyonu.
Raporda, Khawaja’nın Perşembe günü Melbourne’den Bengaluru’ya giden uçağa bineceği ve Cuma günkü takımın eğitim oturumuna katılabileceği belirtildi.
Kriket oyuncusu, vize belgelerinin işlenmediğini öğrendikten sonra, hayal kırıklığını ifade etmek için Çarşamba öğleden sonra sosyal medyayı kullanmıştı.
Khawaja Instagram’da “Hindistan vizemi şu şekilde bekliyorum: #trafik #dontleaveme #standart #anytimenow,” diye yazdı Khawaja Instagram’da.
Raporda, vize verme sürecinin CA tarafından Ocak ayı başlarında başlatıldığı ve Khawaja’nın tur grubunun başvurusu zamanında işleme alınmayan tek üyesi olduğu da eklendi.
Raporda, Hindistan Yüksek Komisyonu sözcüsünün konunun soruşturma altında olduğunu söylediği aktarıldı.
Pakistan doğumlu vurucu, Avustralya için 56 Test, 40 ODI ve dokuz T20I oynadı. 36 yaşındaki oyuncu, 2016’da Hindistan Premier Ligi’nde de forma giymişti.
Adını efsanevi Shane Warne’dan alan bir ödülle Pazartesi günü Avustralya’da Yılın Test Oyuncusu seçildi.
Avustralya, 9 Şubat’ta başlayacak ilk test için Nagpur’a taşınmadan önce Bengaluru’nun eteklerinde dört günlük bir eğitim kampına sahip. Diğer yerler Delhi, Dharamsala ve Ahmedabad’dır.
Her iki takım da Dünya Test Şampiyonası’nın finaline ulaşmak için yarışıyor.
Avustralya, test maçlarındaki yüzeylerin dört testte karşılaşacaklarından çok farklı olmasını bekleyerek, kritik seriden önce Hindistan’daki bir tur maçından çekildi.