Usman Khawaja form dışı David Warner’ı destekliyor | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Seride şu ana kadar 1, 10 ve 15 puan alan açıcı David Warner açıkça temasını kaybetti, ancak açılış ortağı Osman Hoca sadece üç vuruşun Avustralyalı ustayı yargılamak için yeterince büyük olmadığına inanıyor.
Hintli pacer Mohammed Shami, Warner’ı dizide daha açılı teslimatlarla iki kez görevden aldı ve 36 yaşındaki oyuncunun tekniği hakkında sorular gündeme geldi.
İkinci Testin açılış gününde etkileyici bir 81 yapan Khawaja, Warner’ın kendini toparlama yeteneğine çok güvendiğini söyleyerek açılış partnerini savundu.
“Söylediklerine biraz katılmam gerekiyor. lbw’den ayrılmadan önce son maçta Ashwin’e dörtte iki vurdu, bu yüzden biraz saldırganlık gösterdi,” dedi Khawaja, 44 doğum sırasında kalışı sallantılı görünen Warner’ın proaktif olması gerekip gerekmediği sorulduğunda.
“Orada hiç kolay değil, özellikle başlamak, başladığınızda bile, orada başlamak asla kolay değildir, bu yüzden bugün şanslıydım. Başlamak için birkaç (sınırım) var.
“Bazen bunu anlamıyorsunuz ve bu çok zor olabiliyor. Yani evet, üç vuruş benim için yeterli değil. Bu test serisinde daha gidilecek çok yol var. Neler olabileceğini dört gözle bekliyorum.”
“Davey uzun zamandır harika bir oyuncu. Sırtını her duvara yasladığında bir şeyler üretiyor, o yüzden göreceğiz.”
Warner hafif bir beyin sarsıntısı geçirmiş olabilir
Khawaja, kafasına aldığı darbenin Warner’ın biraz başını döndürdüğünü ve bu yüzden sahaya çıkmadığını söyledi.
“Sanırım sağlık personeli yarın karar vermek zorunda kalacak. Bu aralar biraz yorgun. Belli ki önce koluna sonra kafasına darbe almış ve kafası onu biraz yormuş o yüzden sahaya çıkmamış.
Khawaja, “Sanırım sağlık personeli bundan sonra ne olacağını çözmek zorunda kalacak” dedi.
“263 iyi bir puan, par’ın ne olduğunu bilmiyorum”
Farklı diyebilirsiniz, ancak açıcı 263’ün bu sayı için iyi bir puan olduğunu düşünüyor.
‘Hindistan vurana kadar bir par puanı bilmiyorum. 260’ın oldukça iyi olduğunu düşünüyorum ama bekleyip yarın Hindistan’ın ne alacağını görmemiz gerekecek,” dedi Khawaja.
Nathan Lyon, Todd Murphy ve Matt Kuhnemann’ın koşullardan tam anlamıyla yararlanacağından umutlu.
“Kendi şartlarında çok iyiler. Bence şu anda takımda üç spinnerimiz var, özellikle de bu küçük kapıda, tıpkı onların spinner’ları çok zorlu olduğu gibi, bu da zorlayıcı olacak.”
Shami çatlaklara iyi vurdu
Khawaja, yüzeyin “yukarı ve aşağı” bir his verdiğine ve 22 metrelik bölümün ortasındaki bazı çatlakların yeterince sağlam olmadığına dikkat çekti.
“Yüzeyde çatlaklar var. Çatlaklar sabit değil. Çatlaklara çarptılar. Ayrıca Shami ve Siraj çok iyi bowling oyuncuları. Yeni topla bir şeyler elde etmelerini bekliyorsunuz. Ve yokuş aşağı gittiğinde de çok iyiler.”
“Hissedilerek oynanır”
Khawaja, Nagpur’da iki vuruşta toplam yedi topla karşılaştı ve bu nedenle Delhi’de başka hiçbir şey yapmadı.
“İlk oyunu oynama şansım olmadı. Oyun için sadece yedi topum var. Yani planlarda gerçek bir fark yoktu. Sadece hissederek oynuyorum. Dışarı çıktığımda küçük kapı için iyi olduğunu düşündüğüm şeyi oynuyorum. Belli bir şekilde oynamak istediğimi düşünerek dışarı çıkmıyorum.
“Sadece bowling oyuncularının bana bowling oynamaya çalıştığını hissediyorum ve ardından oyunu oradan okuyorum. Yani bu kadar basit. Fark yok. Ve bugün yaptığım şey hemen hemen buydu,” Khawaja zihniyetini açıkladı.
(PTI girişi ile)