UPSC, 2023’ten itibaren Demiryolu işe alım sınavını yapacak

ManK

New member
YENİ DELHİ: Demiryolları Bakanlığı Cuma günü personel alımlarını açıkladı. Hindistan Demiryolu Yönetim Hizmeti tarafından yapılacak özel olarak tasarlanmış bir sınavla yapılacaktır. UPSC 2023’ten itibaren. Hindistan Demiryolu Yönetim Hizmeti Sınavı (IRMSE) iki seviyeli bir test olacaktır – bir ön tarama sınavı, ardından yazılı bir ana sınav ve bir mülakat.
Bakanlık yaptığı açıklamada, sınavın ikinci aşaması olan IRMS (ana) yazılı sınavı için adayları taramak için, uygun olan tüm adayların kamu hizmetlerinin (ön) sınavında yer almaları gerektiğini söyledi.
IRMS sınavı (ana sınav), konu setlerinde geleneksel deneme soruları içeren dört makaleden oluşur.
İlki, her biri 300 puanlık iki eleme belgesine sahiptir – aday tarafından seçilen Hint dillerinden biri üzerine Kağıt A ve İngilizce üzerine Kağıt B.
Seçmeli konularda her biri 250 puan olan iki makale olacaktır. Ayrıca 100 puanlık bir kişilik testi yapılacaktır.
Seçmeli dersler İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Ticaret ve Muhasebe’dir.
Yukarıdaki yeterlik belgeleri ve seçmeli derslerin müfredatı, Kamu Hizmetleri Sınavı (CSE) ile aynıdır.
CSE ve IRMS (ana dal) sınavları için ortak adaylar, hem sınavlar hem de bireysel seçmeli dersler için yukarıdaki seçmeli derslerden birini seçebilirler.
Nitelikli makaleler ve seçmeli konular için dil ortamı ve metinler, CSE (Ana) için olanlarla aynıdır.
Farklı kategoriler için yaş sınırı ve deneme sayısı CSE ile aynıdır.
IRMSE için asgari eğitim yeterliliği, Mühendislik, Ticaret veya Yeminli Mali Müşavirlik dereceleridir.
Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu (UPSC), liyakat sırasına göre dört disiplinden önerilen nihai adayların bir listesini hazırlayacak ve yayınlayacaktır.
Bakanlık, hem CSE hem de IRMSE’nin ön ve ana yazılı turlarının aynı anda gerçekleştirileceğini söyledi.
IRMSE, CSE ile eş zamanlı olarak bilgilendirilecek dedi.
UPSC’nin 2023 yıllık sınav programına göre, CSE’nin (Prelim) sırasıyla 1 Şubat ve 28 Mayıs’ta bildirilmesi ve yapılması planlanıyor.