UPRTOU, toplumda hadımların yükselmesi için Kinnar Refah Konseyi ile yakın çalışacak

ManK

New member
DUAGRAJ: Uttar Pradesh Rajarshi Tandon Açık Üniversitesi yetkilileri (UPRTOU), Prayagraj ve Kinnar Refah Konseyi (KWB), hadımların mesleki ve yüksek öğrenimde sosyal olarak yükselmesi için birlikte çalışmaya karar verdi.
Bu bağlamda UPRTOU’nun Rektör Yardımcısı Prof. Seema Singh ve KWB üyesi Uttar Pradesh, Mahamandaleshwar Kaushalya Nand Giri namı diğer Kinnar Akhara’dan Tina Maa, Çarşamba günü.
Açık Üniversite halkla ilişkiler sorumlusu Prabhat Mishra, Mahamandaleshwar Kaushalya Nand Giri’nin Açık Üniversite tarafından hadımlara ücretsiz eğitim sağlamak için başlattığı kampanyanın övgüye değer olduğunu söylediğini bildirdi. Bu, hadım ağalarına yeni bir yön verecektir. Kurul tarafından hadım topluluklarının bir listesinin hazırlanmakta olduğu Açık Üniversite eğitim programlarından trans topluluğunu haberdar edeceğinin güvencesini verdi.
UPRTOU’nun çeşitli programlarında Kinnar topluluğunun sahra, dans ve müzik gibi sanat dallarıyla da toplumu bilinçlendireceğini söyledi. Bu vesileyle Tina Maa, Saraswati kampüsüne kurulan yeni inşa edilen Rajarshi Tandon heykelini fırlattı ve Atal oditoryumunu ziyaret etti.
Bu vesileyle VC, Mahamandaleshwar’ı kolejde mementos ve Angavastram ile karşıladı. VC, Tina Maa’ya üniversitenin kabul broşürünü ve diğer eğitim materyallerini verdi. Prof Singh, üniversitenin hadım yetiştirmek için sürekli düşündüğünü ve çabaladığını söyledi. Vali Anandiben Patel’in emriyle Açık Üniversite’nin hadımların refahı için ücretsiz eğitim başlattığını söyledi. Bu, KWB’deki ilk adım ve üniversitenin faydalarını transseksüel topluluğa getirmek için birlikte çalışma taahhüdüdür.
Yakında bir MoU imzalanacak, dedi. Prof Singh, “Hadım topluluğunu eğitmek için başlattığımız girişimde derneğin işbirliği çok gerekli. Bu hedefe ulaşmak için kapsayıcı bir toplum yaratmalıyız.”