UP, tanınmayan medreseler hakkında ‘yasaya göre’ işlem yapılması talimatını verdi

ManK

New member
Şans eseri: bu Uttar Pradesh hükümeti yetkililere, tanınmayan medreselere karşı “yasaya göre” işlem yapma talimatı verdi.
Kaymakamlar tarafından eyalet hükümetine sunulan bir soruşturma raporuna göre, eyalette tanınmayan yaklaşık 8.441 medrese var.
Azınlıkların Refahından Sorumlu Devlet Bakanı Muslim Waqf ve Haj Dharampal Singh, departman yetkililerine, ebeveynlerin belirli bir konu hakkında doğru bilgileri alabilmeleri için departman portalına ve MELA uygulamasına tanınmayan tüm medreselerin bir listesini yüklemelerini emrettiğini söyledi. medrese ve sonuçta çocuklarını yanıltılabilecekleri yanlış kurumlara göndermezler.
Bakan, soruşturmanın, hem kız hem de erkek olmak üzere yaklaşık 7.64.164 öğrencinin kayıtlı olduğu tanınmayan 8.441 medrese tespit ettiğini söyledi.
“Bu çocuklar ülkemizin geleceğidir ve toplumla uyum içinde olmalarını sağlamak için çağdaş eğitime erişimleri zorunludur.” çoğu durumda bağışlar ve zekat ana finansman kaynaklarıydı.
Singh, yetkililere, azınlık topluluğunun çocuklarına yeni eğitim yasaları kapsamında eğitim sağlamak için harekete geçmeleri talimatını verdi.
Tanınmayan medreseler hakkında kanunlar çerçevesinde işlem yapılması ve bugüne kadar tespit edilen tanınmayan medreselerin tamamının net bir şekilde ortaya konulacağı bir sunum hazırlanması gerektiğini söyledi.
Başbakan’a sunulacak Yogi Adityanath Önümüzdeki birkaç gün.
Devlet yönetiminin emriyle 10 Eylül’de tüm ilçelerde medreselerle ilgili soruşturma başlatıldı.
Hükümet, araştırmanın sadece medreselerdeki eğitim seviyesini yükseltmek için kullanılacağını ileri sürmüştür.
Tanınmayan medrese sayısı en fazla Moradabad semtinde bulundu.