DUAGRAJ: İlköğretim Bölümü Uttar Pradesh türünün ilk örneğini yayınlamaya karar verdi lehçeler sözlüğü diğerleri arasında Bhojpuri, Awadhi, Braj ve Bundelkhandi gibi bölgeye özgü dillerde kelimeler olacak.
Yeni Ulusal Eğitim Politikası (NEP)-2020 ile uyumlu hareket, Hintçe Heartland’ın bölgesel lehçelerini korumayı ve okul çocuklarını daha iyi eğitmek için kullanmayı amaçlıyor.
Eğitim Araştırmaları ve Eğitimi Devlet Konseyi (SCERT) bir sözlük yayınlama sorumluluğunu kendisine emanet etmiştir. Prayagraj Devlet Eğitim Enstitüsüeyaletin ilköğretim departmanı yetkilileri söyledi.
Resmi kaynaklara göre, eyalet genelindeki ilk ve orta dereceli okullara yerleştirilen farklı bölgelerden öğretmenler, sözlük yardımıyla kayıtlı öğrencilere kendi yerel lehçelerinde konu ve konuları daha iyi anlatabilecek.
Devlet Eğitim Enstitüsü Müdürü Naval Kishore, “Bu, yalnızca bu lehçelerin korunmasını teşvik etmekle kalmayacak, aynı zamanda dil engellerinin kaldırılmasına da yardımcı olacaktır. UP Temel Eğitim Konseyi’ne yardımcı olacaktır. Öğretmenler açıklarsa öğrenciler konuları daha iyi anlayabilir.” Çocukların Hintçe ve İngilizce’den daha iyi konuşup anladıkları bir dilde.”
Bölgesel lehçeler sözlüğü geliştirme emrinin alındığını da sözlerine ekledi.
Yakında, misyonun devamı için önerilerde bulunmak üzere ülkenin dört bir yanından uzmanların davet edileceği bir çalıştay düzenlenecek.