UP Board Exam 2023: 1,7 lakh’tan fazla öğrenci 10. sınıf matematik sınavını atlıyor

ManK

New member

PRAYAGRAJ: UP Orta Öğretim Kurulu tarafından devam eden ortaokul ve lise sınavlarında başlatılan katı kopya önleme önlemleri arasında, 1,7 binden fazla lise öğrencisi Salı günü matematik ödevlerini atladı. Ayrıca 12. Sınıf Ticaret ve Ev Ekonomisi ve 10. Sınıf Bilgisayarlar da dahil olmak üzere ikinci vardiyada devamsızlık sayısı 25.000’i aştı.
bu YUKARI işareti sınavlar 16 Şubat’ta başladı. İkinci gün olan 17 Şubat’ta 4,5 binden fazla öğrenci 10. sınıf ve 12. sınıf Hintçe ödevini bıraktı.Salı günü ilk serviste yapılan 10. sınıf matematik sınavına toplam 22.52.695 aday başvurdu. Kurul yetkililerinin TOI’ye bildirdiğine göre bunlardan 20, 82, 507 çıktı, yani 1.70.188 aday makaleyi yazmadı.
Benzer şekilde, ikinci vardiya ortaokul ve lise sınavlarına kayıtlı 4.25.411 başvurudan 25.072’si devamsız kalmıştır. Örneğin, her iki takımdaki toplam devamsızlık sayısı (10. ve 12. sınıflardan olanlar dahil) 1.95.260 idi.
Soruşturmayı adil bir şekilde yürütmek için kurul yetkilileri, merkezleri CCTV kameralarıyla izleyen kontrol odasından eyalet genelindeki eğitim departmanı yetkilileriyle sürekli iletişim halinde oldu.
“Kopya tehdidine karşı aldığımız çeşitli tedbirler sayesinde yönetim kurulu, eğitim mafyasının ipini sıkmayı başardı. UP yönetim kurulu sekreteri Divya Kant Shukla, “Kamera izleme ağı aracılığıyla hükümet, sınav merkezlerini, merkez müfettişlerini ve oda gözetmenlerini yakından takip ediyor” dedi.
Sekreter ayrıca, kurulun Salı günü HS Matematik ödevi sırasında kontrol odasından 7.083 sınav merkezini kontrol ettiğini de sözlerine ekledi. Bölge yetkilileri geceleri de düzenlemeleri kontrol etmeleri için çeşitli merkezlere özel olarak gönderildi. Shukla, “Gece bile nöbet tutma süreci, incelemenin ilk gününden itibaren devam edecek ve son güne kadar devam edecek.”
“Konseyin ek sekreteri, bölge ofisi, aynı zamanda yetki alanındaki bölgeleri denetliyor. Şimdiye kadar, birçok taklitçi de dahil olmak üzere hileye karıştıkları için eyalet çapında 14 çözücüye karşı FIR’ler kaydedildi. Aynı şekilde şu ana kadar 24 öğrenci de kopya çekerken yakalandı. Bunlardan 16 erkek ve yedi kız ortaokulda, bir bekar erkek ise ara sınavda” dedi.
Sekreter şunları ekledi: “Eğitim bakanlığı görevlilerinin ihtiyatlılığı sayesinde, kurul tüm hassas ve çok hassas bölgeleri yakından izlediği için soruşturma adil bir şekilde yürütülüyor.”
Salı günü Maths gazetesinde yer alan haberlere göre, Varanasi’de taklitçi dört kişi yakalanarak cezaya çarptırıldı.