UGC NET Aralık Oturumu 2022 Şehir Kayma Sınavı, Giriş Kartı Yakında ugcnet.nta.nic.in adresinde

ManK

New member

YENİ DELHİ: Ulusal Test Kurumu, UGC-NET Aralık 2022 sınavını 21 Şubat – 10 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecektir. Sınav için şehir fişleri ve giriş kartı yakında resmi web sitesinde yayınlanacaktır.
Kabul kartı, yalnızca başvuru sürecini başarıyla tamamlayan uygun adaylar için indirilebilir. Aday, NTA web sitesinden giriş kartını indirmeli ve giriş kartında belirtilen tarih, vardiya, saat ve disiplinde ilgili merkezde sınava gelmelidir.
Sınava başvuran adaylar, resmi web sitesinde – https://ugcnet.nta.nic.in/ – yayınlandıktan sonra giriş kartlarını giriş kimlikleri ve şifreleriyle giriş yaparak kontrol edebilir ve indirebilirler.
Giriş kartında belirtilen verilerde herhangi bir tutarsızlık olması durumunda, düzeltilmesi için derhal NTA ile iletişime geçin.
NTA, tüm adayların Giriş Kartı ve diğer önemli belgeleri indirmeleri için ek bir UMANG ve DigiLocker platformu ile kolaylaştırır. Talimat sonraki aşamalarda verilir. Adayların NTA web sitesini ziyaret etmeleri ve en son güncellemeler için e-postalarını düzenli olarak kontrol etmeleri önerilir.
Resmi UGC-NET web sitesine doğrudan bağlantı
UGC-NET Erişim Kartı Nasıl İndirilir?
indirmek için UGC NET erişim kartıBu adımları takip et:
Adım 1: Testi yürütmekten sorumlu kuruluş olan Ulusal Test Kurumunun (NTA) resmi web sitesini ziyaret edin. UGC Ağı sınav: https://ugcnet.nta.nic.in/
Adım 2: Ana sayfadaki “Kabul Kartını İndir” veya “Giriş” bağlantısına tıklayın.
Adım 3: Kayıt numaranızı, doğum tarihinizi ve güvenlik şifrenizi gerektiği gibi girin.
Adım 4: Giriş yaptıktan sonra erişim kartınızı görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.
Adım 5: Adınız, fotoğrafınız, imzanız, sınav merkeziniz ve sınav tarihi ve saati dahil olmak üzere giriş kartındaki tüm ayrıntıları doğrulayın.
Adım 6: Giriş kartını yazdırın ve sınav bitene kadar güvenli bir yerde saklayın.
UGC-NET Hakkında
UGC-NET (Üniversite Hibe Komisyonu Ulusal Uygunluk Testi), Hindistan genelinde Ulusal Test Kurumu (NTA) tarafından yürütülen ulusal düzeyde bir giriş sınavıdır. Yılda iki kez Haziran ve Aralık aylarında yapılır. Sınav, Hindistan üniversitelerinde ve kolejlerinde Yardımcı Doçent veya Genç Araştırma Bursu (JRF) pozisyonuna uygunluğunuzu belirlemek için kullanılır. Sınav iki kağıttan oluşur – Kağıt 1 ve Kağıt 2.
Kağıt 1, tüm konular için ortak bir kağıttır, Kağıt 2 ise konuya özeldir. UGC NET sınavı ticaret, ekonomi, eğitim, tarih, hukuk, yönetim, siyaset bilimi, psikoloji ve sosyoloji gibi konuları kapsar. Sınav bilgisayar tabanlı bir sınavdır ve her bir ödevin süresi 1 saat 30 dakikadır. Sınavdaki sorular çoktan seçmeli sorulardır. UGC NET sonucu, NTA tarafından resmi web sitesinde yayınlanır ve puan kartı üç yıl süreyle geçerlidir.

1. Başvuru numaranızı nasıl talep edebilirsiniz?
    Başvuru numaranızı unuttuysanız, ugcnet.nta.nic.in portal giriş ekranında “başvuru numaramı unuttum” düğmesine tıklayın ve orada verilen prosedürü izleyin. Başvuru numaranızı alacaksınız.
  2. Bir erişim kartını nasıl edinebilirsiniz?
    Giriş kartı, NTA web sitesinde duyuruya göre NTA web sitesi ugcnet.nta.nic.in’e yüklenecektir. Adaylar, giriş kartını tüm ayrıntılar için dikkatlice kontrol etmelidir, örn. sicil numarası Ad, aracı, doğum tarihi, cinsiyet, sınav şehri/merkezi, sınavın tarihi ve saati, kategori vb.
  3. Erişim kartınızı indiremezseniz kiminle iletişime geçmelisiniz?
    [email protected] adresine bir e-posta gönderin veya 011- 40759000 numaralı telefondan NTA Yardım Masasını arayın.
  4. Pasaport fotoğrafımı giriş biletine yapıştırmak zorunda mıyım?
    Evet, Kabul Kartı, Covid-19 ile ilgili bir beyan eki taahhüdü içermektedir. Açıklamanın/taahhüdün altına fotoğrafınızı ve sol parmak izinizi koymanız ve merkeze gelmeden önce ayrılan alana ebeveyninizin imzasını atmanız gerekmektedir. Giriş kartını sınav merkezinde gözetmen huzurunda imzalayın.
  5. Yoklama kağıdına yapıştırmak için bir fotoğraf getirmem gerekiyor mu?
    Evet. Katılım listesine ekleyebilmeniz için yanınızda bir vesikalık fotoğrafınızın olması gerekmektedir.
  6. Sonuç Bildirimi Kriterleri
    UGC politikası kapsamında, her iki kağıtta da yer alan ve her iki kağıt için toplamda minimum yeterlilik puanlarını elde eden adayların %6’sı NET nitelikli olarak ilan edilir.