Ünlü Vendryna'ya dönün. Kopřiva Davis Kupası'ndaki okul yıllarını anıyor

QasiM

Global Mod
Global Mod
“Vendryní'ye bağlı Junior Tenis Kulübü Ostrava'da hazırlanıyordum. Bu yüzden burada olmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyordum.”

Daha büyük bir öğrenci olarak Valašské Meziříčí'ye gitti. “Sonra ilerlemeye devam ettim. On yedi yaşımdan beri yaşadığım yer olan Prostějov'dayım. “Bir süredir burada değilim ama burayı biliyorum. İhtiyacımız olan her şey burada var.'

Dünya sıralamasında 115. sırada yer alan 26 yaşındaki Kopřiva, bu yıl Avustralya Açık'a katılmaya hak kazanarak ilk Grand Slam ana karşılaşmasına çıktı. Ancak Korda ile beş setlik mücadelede ilk turda elendi.

Avustralya'dan döndükten sonra Fransa'nın Quimper kentindeki rakibine gitti ve burada yerli Pouille'i 6:2, 6:4 mağlup etti, ancak ikinci turda başka bir Fransız Martineau'ya 5:7, 4:6'lık setlerle elendi. . “Turnuva beklentilerim gibi gitmedi ama en azından maç moduna geri döndüm” dedi.

Avustralya'nın açık hava kortlarından sonra kapalı alanda oynayabileceği pek fazla seçeneğin olmadığını da sözlerine ekledi. “Salonda bir sıçrayış yaşadım” diye gülümsedi.

Çek tenisçiler (soldan sağa) Jakub Menšík, Adam Pavlásek, kaptan Jaroslav Navrátil, Vít Kopřiva ve Jiří Lehečka, İsrail ile Třinec yakınlarındaki Vendryna'da oynayacakları Davis Kupası elemeleri öncesinde poz veriyor.

Şu ana kadar sadece bir kez Davis Cup takımında yer aldı. Şimdi neredeyse iki yıl sonra Arjantin'de Corio'ya 2:6, 4:6 yenilerek geri döndü. Ardından Çekler 0:4 kaybetti.

Bu sefer sahaya çıkarsa, ev sahibi taraftarların desteğini sabırsızlıkla bekleyebilir. Ancak karısı ve kızı onu görmeye gelmeyecek. “Küçük olan hala teniste, hatta neredeyse her yerde oturmaya dayanamıyor. Uçmaya devam etmesi gerekiyor,” diye gülümsedi Vít Kopřiva. “Ama o büyüdükçe evimizde her şey her gün değişiyor. Artık turnuvalara gitmek benim için çok daha zor.”

Kopřiva, Vendryna'da kaldığı süre boyunca en azından evine dönmeyi başardı mı? “Henüz değil” diye yanıtladı. “Burada çok fazla eğitim görevimiz var. Mümkün olsaydı mutlaka evime giderdim ama bunun yanında kaptanın da dediği gibi şu anda her yerde çeşitli grip ve virüsler dolaşıyor, o yüzden fazla bir yere gitmemek daha iyi.''