Üniversiteler, kolejler NAAC ekibine son rötuşları yapıyor

ManK

New member

BHUBANLAR SAVAŞI: Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Konseyi (NAAC) Berhampur Üniversitesi’nin değerlendirmesini tamamladı ve kolejlerin performansını değerlendirmek için Utkal Üniversitesi’ne ve diğer kurumlara akran ekipleri gönderecek ve üniversiteler. Yükseköğretim kurumları da bu bilinçle hazırlıklarını tamamlıyor.
Önde gelen Utkal Üniversitesi de dahil olmak üzere en az yedi devlet üniversitesinin performansı, önümüzdeki aylarda NAAC ekibi tarafından incelenecek. Rama Devi Kadın Üniversitesi Bhubaneswar ve GM Üniversitesi Sambalpur, NAAC değerlendirme sürecine ilk kez üniversiteler olarak katılacak.
Mevcut notlarını korumak veya iyileştirmek için, bu yüksek öğretim kurumları, NAAC ekibinin değerlendirme ziyareti öncesinde sıkı bir şekilde çalışıyor. Bireysel çalışma raporunu (SSR) içeren dokümantasyon bölümü yüzde 70 oranında sayılırken, ziyaret toplam puanın yüzde 30’unu oluşturuyor.
NAAC emsal ekibi bu yıl Mart ayında Utkal Üniversitesi’ni ziyaret edecek, dolayısıyla kurum buna hazırlanıyor. “Kendi kendine çalışma raporumuzu (SSR) sunduk ve NAAC akran ekibinden Şubat sonu veya Mart ayında bir ziyaret bekliyoruz. Ziyaret için hazırlanıyoruz” dedi.
Baripada’daki Maharaja Sriram Chandra Bhanja Deo Üniversitesi SSR’sini sundu ve Mart ayında bir NAAC ekibi ziyareti bekliyor. Balasore Fakir Mohan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Santosh Kumar Tripathy, SSR’yi Şubat ayında sunacaklarını söyledi.
GM Üniversitesi Rektör Yardımcısı N Nagaraju, SSR’yi incelenmek üzere NAAC’a sunulmak üzere hazırladıklarını söyledi. Rama Devi Kadın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aparajita Chowdhury de aynı şeyi söyledi.
Odisha Eyaleti Yüksek Öğrenim Kurulundan bir yetkili, Ravenshaw Üniversitesi Cuttack ve Shri Jagannath Sanskritçe Vishvavidayalayaya Puri’nin SSR’lerini sunmaya hazırlandığını söyledi. Sambalpur Üniversitesi bunu çok yakında yapacak.
NAAC akreditasyonu, bir kurumun Üniversite Hibe Komisyonu’ndan (UGC) hibe alması, Rashtriya Uchchattar Shiksha Abhiyan (RUSA) kapsamında mali yardım ve fon alması için önemli bir yer tutar. Bir kurumun kalitesini de gösterir. NAAC değerlendirmesinde iyi bir not almak için kurumların bazı temel parametrelere odaklanması gerekir.
Bunlar müfredat yönleri, öğretme, öğrenme ve değerlendirme, araştırma, danışmanlık ve uzantılar, altyapı ve öğrenme kaynakları, öğrenci desteği ve ilerlemesi, yönetişim, liderlik ve yönetimin yanı sıra kurumsal değerler ve en iyi uygulamalardır.
Bu üniversiteler için başlıca zorluklar arasında öğrenci-öğretim üyesi oranları, müfredat revizyonu, kendi kendini finanse eden kursların kalitesinin korunması, geçici öğretmenler, yerleştirme ve kariyer rehberliği adımları, katma değerli kurslar, araştırma ve fikri mülkiyet ve taban yönetimi yer alır.