Ümran Malik üç oyun formatını da oynayabilir: Brett Lee | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Hindistan’ın hızlı bowling hissi Ümran MalikSaatte 150 milin üzerinde tutarlı teslimatlarla kütükleri takla atma yeteneği, onu sınırlı görevler için oyuncu seçicilerin düzenli olarak başvurduğu bir oyuncu haline getirdi. Sahaya ateş püskürüyor.
Bu yılın başlarında ilk T20I’de Sri Lanka’ya 155km/s’lik bir yırtıcı attıktan sonra, Pakistan efsanesi Shoaib Akhtar’ın rekorunu kırma baskısı Ümran’a düştü. Akhtar, dünya kriketindeki en hızlı bowling rekorunu elinde tutuyor. Güney Afrika, Cape Town’daki 2003 Dünya Kupası sırasında, İngiltere’nin açacağı Nick Knight’a 161 km/s’lik bir saha attı.
Ancak bu ham hızın tek başına yeterli olmadığını düşünen birçok kişi var. Bugün vurucuların çoğu, 150 milin üzerindeki teslimatları kolaylıkla oynamak için ağlarda hazırlanıyor. Pek çok uzman, Ümran’ın hızlı bowling için doğal yeteneğini geliştirmeye devam ederken hızlı bowlingin birçok nüansını öğrenmesi gerektiğini düşünüyor.

1

(AP fotoğrafı)
Önceki Avustralya yıldız tempolu Brett Lee, Ümran’ın ‘özel bir yetenek’ olduğunu ve iyi yönetilmesi gerektiğini söylüyor.
Lee, “Ümran Malik harika bir bowling oyuncusu. O özel bir yetenek. İş yükü iyi idare edilirse harikalar yaratacaktır” dedi. TimesofIndia.com.
Lee, “Onun (Umran) oyunun üç formatını da oynayabileceğine inanıyorum. Onu doğru bir şekilde yönetmeliyiz,” diye devam etti Lee.
1999 ve 2008 yılları arasında Avustralya için 76 Test, 221 ODI ve 25 T20I oynayan Lee, Umran gibi bir yeteneği en iyi nasıl idare edeceğinden de bahsetti.

2

(Fotoğraf: Dan Mullan/Getty Images)
“Onu doğru şekilde yönetmenin en iyi yolu, bowling oynamasına izin vermek, mümkün olduğu kadar çok oyun vermek, her ikinci maçta dinlenmesine izin vermemek. Sadece artık spor salonuna gitmesine ve ağır ağırlık kaldırmasına izin vermeyin. Spor salonunda kendisi için önemli olan hafif kas kütlesini eğitmek için. Sprinti ve tabii ki merkez bölgesini güçlendirmesi üzerinde çalışmalı,” diye devam etti Lee. TimesofIndia.com.
WTC FİNAL VE VİRAT’IN GÜNCEL BİÇİMİ
Hindistan yarışmaya hak kazandı Dünya Testi Şampiyonası (WTC) Finalleri Haziran’da Oval’de. WTC Finalinde Avustralya ile karşılaşacaklar. Bu, Hindistan’ın üst üste ikinci final maçı olacak. 2019-2021 sezonunun finalinde Yeni Zelanda’ya yenilmişlerdi.
Lee, “Avustralya’nın WTC unvanını kazandığını görmeyi gerçekten çok isterim” dedi.
Lee ayrıca Virat Kohli’yi ve sopayla yaptığı inanılmaz koşuyu övdü. Virat kısa süre önce Avustralya’ya karşı dördüncü ve son testinde 75. uluslararası tonuna ulaştı.

Kohli

Şu anda 100 uluslararası tonla zirvede olan maestro Sachin Tendulkar’ı yendikten sonra genel sıralamada ikinci sırada.
“Virat’ın 1200 (artı) gün sonra bir asırda gol attığını görmek harikaydı. Efsaneler ve elinden gelenin en iyisini yapan adamlarla ilgili bir şey var, onları kontrol etmek çok zor. Virat’ı bu yüzyılda tebrik ediyorum. Zaman aldığını biliyorum. (sonraki) Yüz Testi yap, ama devam ettiği için onu tebrik ediyorum. Onu geri görmek gerçekten harika,” Lee imzaladı.