Tur takımlarının kaliteli hazırlığını reddeden ev sahibi takımlardan hoşlanmıyorum: Ian Healy Hindistan turu öncesinde | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

MELBOURNE: Efsanevi Avustralyalı kaleci Ian Healy, Hindistan’a bir atış yaptı ve bunun arkasındaki fikri söylüyor Pat CumminsTarafın Test serisinden önce alt kıtada bir tur maçı oynamamasının nedeni “artık ev sahibi ülkenin tesislerine güvenmememizdir”.
Avustralya, dörtlü Test Border-Gavaskar serisi ve kadronun bir üyesi öncesinde herhangi bir tur maçı oynamayacak, Osman HocaGeçenlerde tur maçları için hazırlanan küçük kapılar ile Hindistan’daki gerçek maçlar çok farklı olduğu için test maçları oynamanın bir anlamı olmadığını söylemişti.
Khawaja, “Tur için hiç bizimle (Avustralya) bulundunuz mu? Biz oynarken küçük kapıları çevirebilirler, ancak test maçlarına gidiyoruz ve orada (Hindistan’da) yeşil Gabba tarzı küçük kapılar var, bu yüzden ne anlamı var,” demişti Khawaja bu ayın başlarında bir basın toplantısı.
Healy, Khawaja’nın önerisini destekledi ve turne yapan parti iplikçilerini turdan önce Hindistan tarlalarının kopyalarına alıştırmak için Sidney’de bir araya getirmenin iyi bir fikir olduğunu söyledi.
Pazartesi günü SEN Radyosunda Healy, “İplikçilerimizi (Hindistan yüzeylerinin kopyaları üzerinde) stratejik görüşmeler için Sidney’de topladık… artık herhangi bir ülkenin sağlanması için talep edilen tesislere güvenmiyoruz,” dedi.
“Bu arada, biz de bu maskaralığın bir parçası olduk … (İngiltere’de) işimiz bittiğinde, zamanımızı İngiltere’nin dizi için rakibimiz olarak oynadığı zayıflamış County takımları hakkında sızlanarak geçiriyoruz.”
Healy, ev yönetim kurullarının tur maçları ve gerçek maçlar için farklı wicket setleri hazırlama eğiliminden hoşlanmadığını söyleyerek, bunun bir “güven” ihlali anlamına geldiğini sözlerine ekledi.
“Krikette odak noktamız, en iyi ve gelecek vadeden kriketçilerimiz için fırsatlar ve deneyimler yaratmaktan değişti… şimdi tur ekiplerinin çok beklenen diziler için uygun şekilde hazırlanmasını engelliyoruz ve bundan hoşlanmıyorum.
Healy, “Kriket oynayan ülkeler arasındaki güvenin bu kadar dağıldığını ve durmak zorunda kaldığını görmek hayal kırıklığı yaratıyor.”
Avustralya, Hindistan’a karşı test serisine 9 Şubat’ta Nagpur’da başladı ve Khawaja kısa süre önce tur maçları oynamamanın “iyi bir fikir” olduğunu söyleyerek, bunların çok az işe yaradığını belirtti.
Khawaja geçenlerde “Sanırım sonunda öğrendik. Bir gösteri maçı yapmayacağımızı duyduğumda, (baş antrenör) Andrew McDonald’a gittim ve ‘İyi fikir’ dedim,” demişti Khawaja.
Avustralya, 2004/2005’ten beri Hindistan’da bir test serisi kazanamadı ve gelecek turda alt kıtada servetlerini döndürmeye hevesli.
Healy, “Tur ekiplerinin hepsi bugünlerde mücadele ediyor gibi görünüyor ve işte yine başlıyoruz, 2001’den beri kazanamadığımız İngiltere bir yana, kemerlerimizin altında çok fazla Hint eğitimi olmadan Hindistan’a gidiyoruz,” dedi. katma.
Ancak Healy, Test serisinin ortasında bir tur maçının turne partisinin yedi yedeğine biraz maç pratiği vermek için iyi bir fikir olacağını söyledi.
“Hindistan’da onlar (Avustralya) her şeyin yolunda gitmesini ve takımın ağ antrenmanıyla tazelenmesini umuyorlar… koçluk ekibimiz bundan memnun ve şimdilik onlara güveniyorum. Ancak, aralarında bir tur maçı görmek isterim. Hindistan’da ikinci ve üçüncü testler… Üç günlük bir oyun görmek isterim ki oradaki yedi yedeğimiz (18 kişilik kadroda) iyi bir vuruş yapabilir,” diye ekledi Healy.