TS PGECET 2023 Başvuru Kayıtları Başlıyor, Başvurular pgecet.tsche.ac.in

ManK

New member

TS PGECET 2023 başvuru kayıtları bugün Telangana Eyalet Yükseköğretim Kurulu’nun resmi internet sitesinde başlıyor.
Telangana Eyaletindeki kolej ve üniversitelerde Mühendislik, Teknoloji, Mimarlık ve Eczacılık alanlarında lisansüstü derslere devam etmek isteyen öğrencilerin çevrimiçi kontrol etmeleri ve resmi web sitesi olan https://pgecet.tsche.ac.in/ üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
TS PGECET sınavı, Telangana Devlet Yüksek Öğretim Konseyi (TSCHE) adına Jawaharlal Nehru Teknoloji Üniversitesi Haydarabad tarafından yapılır.
TS PGECET 2023: önemli tarihler

Hayır.AktiviteTarih
1Bildirim sorunu28 Şubat 2023
2Online başvuru başlıyor3 Mart 2023
3Online başvuru için son tarih30 Nisan 2023
4Çevrimiçi olarak gönderilen başvurunun düzenleme seçeneği2 Mayıs 2023
5Uygulamayı düzenlemek için son tarih4 Mayıs 2023
Çevrimiçi başvuruları göndermek için son tarih
Rs gecikme ücreti ile. 250/-5 Mayıs 2023 (Cuma)
Rs gecikme ücreti ile. 1000/-10 Mayıs 2023 (Çarşamba)
Rs gecikme ücreti ile. 2500/-15 Mayıs 2023 (Pazartesi)
Rs gecikme ücreti ile. 5000/-24 Mayıs 2023 (Çarşamba)
6Mekan biletlerini indirin21 Mayıs 2023 (Pazar)
7sınav tarihleri29 Mayıs – 1 Haziran 2023

Sınav 29 Mayıs 2023 – 1 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşur ve iki saat sürer. Sınav müfredatı, lisans müfredatına dayanmaktadır ve adaylar, kabul edilmek istedikleri konudaki bilgilerine göre test edilir.
TS PGECET sınavına kayıt olmak için adayların öncelikle sınavı veren kuruluşun resmi internet sitesini ziyaret etmesi ve kayıt linkine tıklaması gerekmektedir. Kişisel ve akademik bilgilerini girmeli, fotoğraf ve imza yüklemeli ve başvuru ücretini ödemelidirler. Sınav başvuru ücreti adayın kategorisine ve başvurduğu kursa göre değişmektedir.
TS PGECET 2023’ü indirmek için doğrudan bağlantı
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, adaylar bir onay mesajı veya e-posta alacaklar ve sınav sağlayıcının resmi web sitesinden giriş kartlarını indirebilirler. Giriş kartı, sınavın tarihi, saati ve yeri gibi önemli bilgileri içerir ve adayların bu kartı sınav merkezine geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesi ile birlikte getirmeleri gerekir.
Sonuç olarak, TS PGECET kayıt süreci, Telangana eyaletindeki kolej ve üniversitelerde mühendislik, teknoloji, mimarlık ve eczacılık alanlarında lisansüstü dersler almak isteyen öğrenciler için hayati bir adımdır.
TS PGECET’e başvurmak için adaylar şu adımları izleyebilir:
Adım 1: TS PGECET resmi web sitesini ziyaret edin.
Adım 2: ‘Çevrimiçi Başvuru’ bağlantısına tıklayın – https://pgecet.tsche.ac.in/.
3. Adım: Ad, doğum tarihi, e-posta kimliği vb. bilgileri sağlayarak kaydolun.
Adım 4: Başarılı bir kayıttan sonra, kimlik bilgileriyle oturum açın.
Adım 5: Başvuru formunu kişisel ve akademik bilgilerle doldurun.
6. Adım: Fotoğrafın ve imzanın taranmış kopyalarını öngörülen formata göre yükleyin.
Adım 7: Başvuru ücretini banka kartı, kredi kartı veya internet bankacılığı ile online olarak ödeyin.
Adım 8: Ayrıntıları kontrol edin ve başvuru formunu gönderin.
Gelecekte başvurmak için başvuru formunu ve geri ödeme fişini yazdırın.