Titas Sadhu: kısa mesafe koşucusu, yüzücü ve şimdi dünya kupası sahibi | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

KOLKATA: Kriket, ülkenin en yeni hız hissi için şans eseri oldu Titas SadhuHindistan, 19 Yaş Altı Kadınlar açılışını kaldırma yolunda İngiltere’yi 68 sayı yenerken maç kazandıran rakamları 4-0-6-2 dağıttı. T20 Dünya Kupası Pazar günü kupa.
Devlet düzeyinde bir sporcu olan babasının izinden giden Titas, spor macerasına sprinter olarak başladı, yüzmeye ve ardından masa tenisine geçti. Ama güzel bir gün, çok yetenekli kız, Kalküta’nın yaklaşık 50 km kuzeyinde, Chinsurah’daki Hooghly’s Mohsin Koleji yakınında, atalarından kalma kriket kulübü Rajendra Smriti Sangha için skorlar tutuyordu.
O zaman krikete aşık oldu. Sayılarla arası çok iyi – Titas, Madhyamik sınavlarında yüzde 93 puan aldı – takımı için puanları tutmaya devam etti.

Güzel bir sabah, sopası net bir bowling oyuncusu tarafından eksik kaldığında, Titas’ı aradılar. O zamandan beri hiç arkasına bakmadı, sporu sürdürmek için okulu bırakmadı bile.
Bangladeş takımının 2016-2017’de üst düzey kadın tarafının başında bulunan bowling koçu Shib Shankar Paul, Titas’ın gençlik koçu Priyankar Mukherjee’nin onu kendisine getirdiği günü hatırlıyor.
Pazar günü PTI’ye konuşan Paul, “Genç koçu Priyankar Mukherjee gelecek vaat eden oyuncuya bakmam konusunda ısrar etti. Gerçekten de (yetenekli) biriydi,” dedi.
“Yaklaşık 1,50 boyunda ve iyi yapılı, bu yüzden iyi bir hızda bowling oynayabiliyor. Ama beni en çok etkileyen şey, zıplayabildiği sallanma ve zıplamaydı.”
Pazar günü Potchefstroom’daki Senwes Park’ta topla yaptığı maceralar sergilendi ve sağ kol kalp pili, Seren Smale’in orta kütüğünü keskin bir şekilde geri gelen bir adımla sarstı.

Bengal kampına katıldı, ancak Paul’ün onu kıdemli takıma alması biraz çaba gerektirdi. Titas, ulusal U-19 tarafını temsil etmeden önce eyalet için ilk arasını üst düzeyde aldı.
Paul, Titas’ın parlak bir geleceği olduğunu ve Hindistan için çok yönlü bir bowling oyuncusu olabileceğini söyledi.
Paul, “O (aynı zamanda) doğal bir büyük vurucu ve altılıları zahmetsizce kırabiliyor,” diye ekledi Paul.
Eski Bengal Kriket Derneği (CAB) başkanı Avishek Dalmiya, Titas’a eyaletin üst düzey takımında bir şans verdiğini hatırlıyor.
“Desteklediğimiz birini en büyük sahnede görmek harika. Onu taban programımız aracılığıyla belirledik ve beklentilerimizi karşıladı. Harika bir geleceği olduğuna eminim.”
“Ekipte Richa Ghosh ve Titas ile, Bengal’in güçlü tedarik zincirini gösteriyor ve Kadınlar Premier Ligi (WPL) müzayedesi öncesinde gerçekten cesaret verici.”
Titas’ın Güney Afrika’daki başarıları Chinsurah’ta büyük bir üslupla kutlandı. Pazar günü, insanların cep telefonlarını akış uygulamaları aracılığıyla 19 Yaş Altı Dünya Kupası Finalini yakalamak için ayarladıkları bir şenlik havası vardı.
Gençlik koçu Mukherjee, “Lütfen maç sunumundan sonra beni arayın, Maçın Oyuncusu ödülünü almasını istiyorum” diye yalvardı.
Mukherjee, “Çok zeki ve harika bir kavrama gücüne sahip, bu öne çıkan bir şey. Son derece çalışkan, hem dersleriyle hem de kriketle iyi başa çıktı,” diye ekledi.
“Bir sprinter olarak başladı, son derece formda ve (kriketini) bir sonraki seviyeye taşımak için gerekenlere sahip.”
Varlıklı bir aileden gelen Titas için mali durum hiçbir zaman sorun olmadı ve babası onu desteklemek için her zaman yanındaydı.
“Tüm zor işleri o yaptı, ben sadece ona rehberlik ettim. Hava nasıl olursa olsun haftada 22 km koştuğunuzu hayal edin. Bengal için bu tür pek çok maça çıktı ve geçen sezon onların önde gelen kalecisiydi. Onda olduğunu biliyorduk ve nihayet bugün gösterdi,” dedi babası Ranadeep.
Yaklaşan WPL müzayedesine katıldığına göre, yoğun bir gün olacak ve babası, 12. sınıf sınavlarına ne zaman girmesine izin verileceğinden emin değil.
“Son iki yıldır sınavlara gelmiyor. Ona özel bir durum getirmezlerse bu zamanı da geçmek zor olur. Eğitimine devam edip edemeyeceğinden emin değiliz.” . itibaren.