GUWAHATI: Üniversite Burs Komisyonu (UGC) Başkan Vekili Profesör Deepak Kumar Srivastava ülke topallayarak normal hayata dönerken pandeminin yol açtığı zorlukların üstesinden gelen öğrencilere övgüde bulundu.
9. Yıllık Toplantı Tata Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde konuştu (TIS), Guwahati Kampüs Dışı Cumartesi günü burada.
prof. Srivastava, mezunların ve fakültenin akademik ayak izinin büyümesini görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve Kampüs Dışının, Kuzeydoğu bölgesindeki insanların karşılaştığı çeşitli zorluklara ve fırsatlara hitap etmek için ideal olduğunu iddia etti. “TISS, ülkedeki diğer yüksek öğretim kurumlarına ilham kaynağı oluyor” dedi. TISS’in öğrencilerin hayatlarındaki rolü hakkında konuşurken, “Köklü bir gurur ve akıl aşılamak ve onları dünya vatandaşı yapma arayışında onlara küresel refahı öğretmektir” dedi.
Srivastava, 2017 yazında kalıcı kampüse taşınması sırasında Kampüs Dışından Sorumlu Müdür Yardımcısı olduğu için kampüsteki varlığının daha anlamlı ve geçerli olduğunu söyledi.
Etkinliğe Assam Kamu Hizmeti Komisyonu (APSC) Başkanı Bharat Bhushan Dev Choudhury, TISS Direktörü Prof. Shalini Bharat ve TISS Mumbai kampüsü Müdür Yardımcısı Prof. Bino Paul da katıldı.
TISS Guwahati Off-Campus Müdür Yardımcısı Prof. Kalpana Sarathy’nin faaliyet raporu sunumunun ardından Enstitü Müdürü mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 149 öğrenci mezun olmuştur. Bunların arasında Doktora derecesini alan 4 öğrenci, MPhil derecesini alan 7 öğrenci, Kampüs Dışında sunulan çeşitli programlarda MA ve MASW derecesini alan 100 öğrenci, Sosyal Bilimler alanında ise BA derecesini alan 38 öğrenci yer aldı. Bilimler. .
prof. Bharat, TISS Yönetim Kurulu Başkanı Vijay Singh’in “mezun olan öğrencilerin derecelerini alma sürecinde nasıl büyük ilerleme kaydettiklerini ve entelektüel olarak nasıl zenginleştiklerini” belirten konuşmasını okudu. Öğrencileri “geleceği yeniden hayal etmek için TISS-G ahlakını kullanmaya” teşvik etti.
APSC’nin özel davetlisi ve başkanı Bharat Bhushan Dev Choudhury, yapay zekanın ve teknolojik gelişmelerin ortaya çıkmasıyla geleneksel kursların çoğunun 30 yıl sonra nasıl geçersiz hale gelebileceğini tartıştı. Ancak, TISS Guwahati’nin benzersiz olduğunu çünkü burada öğretilen konuların ve derslerin, derslerin sosyo-kültürel çeşitliliği nedeniyle asla alakasız olamayacağını söyledi. Ayrıca mezun olan öğrencileri derecelerini ülkenin ve vatandaşlarının iyileştirilmesi için kullanmaya teşvik etti.
Davet davetlilerin tebrikleri ve Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler Yüksekokulu Dekanı Prof. Jagannath Ambagudia tarafından sunulan teşekkür konuşmasıyla sona erdi.