Tenis beni bir savaşçı yaptı: Sania Mirza | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Sania Mirza Hindistan’daki kadın sporcuların kendilerine inanmasını sağlayacak bir değişiklik yaratmanın kaderinde olduğuna inanıyor.
MELBOURNE: Sania Mirza onun parçasını söyledi Avustralya Açıkonun finali büyük slam. Haydarabadlı bir kızın, güçlü bir vuruşa ve ezici bir kişiliğe sahip, bir ulusun yükünü taşıdığı sahnede, gözünü kırpmayı reddettiği sahnede, sonunda gözyaşlarının akmasına izin verdi.
36 yaşında dört yaşında annesi İzano sırada son derece duygusal olmasına rağmen, işler daha sakinleştiğinde soğukkanlılığını bulması gerektiğini itiraf etti.

Bir röportajdan alıntılar:
Tenis sizi bir insan olarak nasıl şekillendirdi?
Tenis beni bir dövüşçüye dönüştürdü. Kendinize en iyi şansı verirseniz her şeyin mümkün olduğuna inanmamı sağladı. Spor böyle yapar, hangi seviyede oynarsan oyna, 1 numara olmak zorunda değilsin. Spor yapıyorsanız, elinizden gelenin en iyisini yaparsanız ve kaybetseniz bile her zaman ertesi gün geri dönebileceğinizi bilirsiniz. Bu hayatta da aynı, hayat seni kaç kez yere serse de, farklı şekillerde savaşabileceğini biliyorsun.
Bir şekilde zamanınızın ilerisinde olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Tanrı’nın mükemmel zamanlaması vardır. Bu dünyaya bir amaç için getirildin. 16 yaşında halkın gözü önündeydim, medyanın ilgi odağındaydım. Bu değişimi yapmak için, kendilerine inanan, zeminlerini koruyan, fikir sahibi olan, herhangi bir şekilde rekabet eden kadın sporculardaki bu değişimi başlatmak için buradaydım. Bunda üzerime düşeni yaptım ve bu süreçte iyi ya da kötü bir şekilde yargılanmak, yolculuğunuzun sadece bir parçası. 16 yaşında halkın gözü önündeyken, o değişimi başlatmak için orada olmam gerekiyordu. Bugün dünyanın bizim bölgemizden kadın sporcuların giyimleri ve konuşmalarıyla kendilerini savunduklarını görüyorsunuz. Bu, eşit bir dünya için nihayetinde önemlidir.

10

Kendinize düşünür mü diyeceksiniz?
Ben büyük bir düşünürüm. Sanırım sadece çok düşündüğüm için uykusuzluk çekiyorum. Sanırım yalnızken, geceleri düşünüyorum, bir sürü şey düşünüyorum. Bir şeyleri defalarca düşündükten sonra karar veririm. Üzerinde ciddi bir şekilde düşünene kadar nasıl hissettiğim hakkında hemen sonuca varmam. Eskiden fevri bir insandım ama bu yaşlandıkça değişti.
Bize bir üst ikili kombinasyonun her zaman sahip olması gereken büyük anlayış hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz?
Tenisinizi tamamlayan ve zayıflığınızı gizleyen bu kişiye sahip olmak harika ve bunun tersi de geçerli. Doğru kişiyi bulmakla ilgiliydi, güzel işbirlikleri bu şekilde yaratılır. Bu duyguyu yaşamak harikaydı Martina (Hingis), bir buçuk yıl boyunca yenilmez olduğumuz yer. Bu, dünyanın bir numarası olduğunuz birçok oyuncu için olmaz, ancak şimdiye kadar kimse sizi yenmenin yanına bile yaklaşamadı.

1/20

Sania Mirza’nın Grand Slam şampiyonlukları

Alt yazıları göster

Sania Mirza, Rohan Bopanna ile Avustralya Açık karışık çiftler kupasını kazanamadığı için kariyerini altı Grand Slam tekler şampiyonluğu ile noktaladı.

Sania ve Bopanna, Rod Laver Arena’daki finalde Brezilyalı ikili Luisa Stefani ve Rafael Mataos’a 6-7(2), 2-6 yenildiler.

Son büyük turnuvasına girdiğinde, Sania’nın dolabında üç çift bayanlar ve bir o kadar da karışık çiftler kupası vardı.

Sania’nın altı Grand Slam şampiyonluğundan üçü, ikisini Mahesh Bhupathi ile kazandığı karışık çiftler kupasıdır.

Sania’nın üç çift kadın şampiyonluğunu da İsviçreli Martina Hingis kazandı.

2009’da Sania, Avustralya Açık’ta ilk Grand Slam karışık çiftler şampiyonluğunu kazandı.

Mahesh Bhupathi ile takım olan Sania, finalde Nathalie Dechy ve Andy Ram’ı yendi.

Sania ve Bhupathi, 2012 Fransa Açık’ı karışık çiftlerde kazandı.

Sania ve Bhupathi, Meksika’dan Santiago González ve Polonya’dan Klaudia Jans-Ignacik’i yendi.

Sania, kariyerindeki üçüncü Grand Slam karışık çiftler şampiyonluğunu 2014 ABD Açık’ta kazandı.

Sania ve Bruno Soares finalde Abigail Spears ve Santiago González’i yendi.

Sania ve Hingis, finalde Ekaterina Makarova ve Elena Vesnina’yı üç zorlu sette yenerek 2015 Wimbledon’ı kazandı.

Galibiyet, Sania’ya çift bayanlarda ilk Grand Slam şampiyonluğunu ve Hingis’e onuncu şampiyonluğunu kazandırdı.

Sania ve Hingis, finalde Casey Dellacqua ve Yaroslava Shvedova’yı yenerek 2015 ABD Açık şampiyonluğunu kazandı.

Bu, Wimbledon’dan sonra üst sıralarda yer alan ikili için arka arkaya ikinci Grand Slam şampiyonluğuydu ve son iki haftada set kaybetmediler.

En iyi oyuncular Sania ve Hingis, 2016’da Avustralya Açık çift bayanlar şampiyonluğunu kazandı.

Sania ve Hingis, finalde Andrea Hlavácková ve Lucie Hradecká’yı yendi.

Sania, on yıldan fazla bir süredir yaşadığı Dubai’deki bir turnuvanın ardından önümüzdeki ay tenisi bırakıyor.

Sania, Grand Slam tenisinden bir mağlubiyetle emekli olmuş olabilir, ancak o, Hindistan’ın önde gelen kadın tenis yıldızı.

Hissettiğiniz belirli bir an oldu mu: işte bu, büyük sahneyi, büyük noktaları, baskıyı seviyorum?
Belirli bir an olduğunu sanmıyorum, küçük yaşlardan beri büyük sahnede performans sergilemekten hoşlandığımı biliyordum. Çocukken kazanandım, 95+ öğrencisiydim. Öğretmenin soracağı her sorunun cevabını biliyordum ama dikkat çekmek istemediğim için asla elimi kaldırmadım. Zihinsel değişim, gençliği kazandıktan sonra oldu. Wimbledon (çift ünvanlı kızlar), üstü açık bir otobüse biniyordum, dikkatleri üzerine çekebilmem gerektiğini ilk kez o zaman anladım. Okulda cevabı bilen kız olmaktan korkuyordum çünkü insanların dönüp bana bakacağını hissediyordum.
Buraya tenis maçlarını kazanmaktan çok daha büyük bir neden için getirildim, bu işimin bir parçası olsa da, tek işim bu değil. Kendime neden bu konuma getirildiğimi soruyorum, neden sosyal medya sayfamda 30-40 milyon kişi var? Neden beni takip ediyorlar? Benden ne istiyorlar? Sadece iyi görünmek ve bir tenis maçı kazanmakla ilgili olamaz.
İnandığın şey için ayağa kalkmalısın, yoksa sana verilen gücün hakkını veremezsin.
İşinin doğası öyle ki, neredeyse bekar bir anne olmuşsun, İzhaan’ı büyütmüşsün…
Onunla bir çocukmuş gibi konuşmuyorum çünkü dört yaşındaki ortalama bir çocuktan çok daha olgun olduğunu düşünüyorum. Bir şeyler düşünür ve sorular sorar. Ona hayır dersen, nedenini bilmek ister. Çocuğunuza seçimler verdiğiniz ebeveynlik türüne inanıyorum, onları hiçbir şey yapmaya zorlayamazsınız. Her neslin farklı bir ebeveynlik yöntemi vardır. Terapistim sayesinde olabileceğim en iyi anne olmaya çalışıyorum.