Telangana, okullara ve kolejlere 33 lakh hijyenik kadın bağı dağıtacak

ManK

New member
Haydarabad: bu Telangana hükümeti Üniversite öğrencilerine 33 bin ergen sağlık kiti dağıtacak devlet okulları ve önümüzdeki 18 ay içinde ortaokullar.
Bir hükümet kararnamesi (GO) kapsamında kitler, ergen sağlığı programı kapsamında devlet okullarında ve kolejlerinde 8. sınıftan orta öğretime (ikinci yıl) kadar eğitim gören kız öğrencilere dağıtılacaktır.
Mevcut 2022-23 akademik yılında altı ay ve 2023-24’ten itibaren 12 ay boyunca yürütülecek olan programa yaklaşık 70 Rs crore harcanacaktır.
İçinde bulunduğumuz akademik yıl boyunca on bir lakh kiti dağıtılacaktır. Kit bir fermuarlı çanta, altı paket içerir hijyenik kadın bağı ve bir su şişesi. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 22 bin kit dağıtılacak. Her kit 12 paket hijyenik kadın bağı içerir.
SAM Rizvi, sağlık, tıp ve aile refahı sekreteri, MG’yi ergen sağlık kitlerinin satın alınması ve dağıtılması için 69.52 Rs için idari yaptırım kararı verdi. GO’ya göre, masraflar ödenir Ulusal Sağlık Misyonu (NHM) fonları.
Program, Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı’ndan Rashtriya Kishor Swasthya Karyakram liderliğinde yürütülecek.