Teknik kolejler boş kontenjanları mesleki eğitime çevirecek

ManK

New member
2021-22’de ülke genelindeki teknoloji enstitülerindeki onaylı kontenjanların yaklaşık %34’ü boş kalacak. Eyalet eğitim bakanı Rajya Sabha’dan gelen bir soruda, mühendislik kolejlerindeki 12.53.337 onaylı koltuktan 4.21.203’ünün veya 2021-22’de koltukların %34’ünün boş kaldığını bildirdi. Öğretmenler bu boş kontenjanları fırsat olarak görmektedir. teknik kolejler öğrencileri sektöre hazırlamak için multidisipliner eğitim vermek.

sorunları ölçmek

Hindistan, profesyonellerin arz ve talep oranında bir uyumsuzluğa yol açan mühendislik yutturmacasıyla mücadele ediyor. Birkaç özel oyuncu iş fırsatını fark etti ve teknik kolejler başladı. Ancak bu enstitülerdeki altyapı eksiklikleri ve yetersiz eğitim olanakları, pek çok öğrencinin mühendisliği tercih etmesini engellemektedir.
IIT Delhi direktörü Rangan Banerjee, bugün endüstrinin ihtiyaç duyduğu mühendislere yönelik gerçek talebi ölçmek için ülke çapında bir değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu söylüyor. “Ülkenin mühendisler için gelecekteki gereksinimlerinin ölçülebilmesi ve buna göre eğitim fırsatlarının sağlanabilmesi için bir geri bildirim ve değerlendirme mekanizması devreye sokulmalıdır” diyor.

Endüstri gereksinimlerini karşılayın

Milletvekili Poonia, Başkan Yardımcısı, Tüm Hindistan Teknik Eğitim Konseyi (AICTE), bu boş kontenjanları teknik enstitülerin çok disiplinli eğitim vermeleri için bir fırsat olarak görmektedir. Milli Eğitim Politikası (NEP) 2020. “Endüstri artık temel akışlarında bilgiden daha fazlasına sahip çok becerili profesyoneller talep ettiğinden, öğrenciler saf mühendislik kurslarını tercih etmekte tereddüt ediyor ve bu da boş kontenjanlara yol açıyor” diyor.
Paydaşlar bunu bir aksilik olarak görmek yerine öğrencilerin ufkunu genişletmek ve onları sektöre daha hazır hale getirmek için bunu bir fırsat olarak görmeli. “Bugünün öğrencileri yeniden eğitim almak için fırsatlar arıyor. Çoğunluğun boş olduğu akışlardaki eğilimleri ölçtükten sonra, enstitüler öğrencilere farklı mesleki kurslar sunmaya başlayabilir,” diyor Poonia. Saf akışlarda boş olan koltuklar, profesyonellerin sektörün gereksinimlerine göre oluşturabileceği çok disiplinli kurslara dönüştürülebilir , o ekler.
Poonia, yaklaşık 400 kolejin Ekonomi, Siber Güvenlik ve daha fazlası gibi kurslara başlama talebiyle AICTE’ye başvurduğunu söylüyor. “Bu derslerin kabulü için tek şart, mevcut dersler için ders, uygulama ve uygulama şeklinde mevcut programın bozulmamış olmasıdır.”